veteranul de la zoo sibiu, un urs brun de 25 de ani, cu nume de politician

Grădina Zoologică din Sibiu are pe lângă animale din diferite specii, aduse chiar și din colțuri îndepărtate ale lumii și o mulțime de povești neștiute. În ultima categorie se încadrează și povestea celui mai longeviv animal de la Zoo, un urs cu nume de politician.

Ursul Crin are în jur de 25 de ani și a fost adus împreună cu cei doi frați ai săi, în 1999, la Grădina Zoologică din Sibiu. Povestea lor nu a fost una deloc fericită deoarece mama celor trei a fost victima unui braconaj, ursuleții rămânând vulnerabili de unii singuri. Cei trei pui au fost preluați de la Arpaș și aduși la Zoo Sibiu. Cei trei au crescut împreună, cu ajutorul angajaților de la Zoo care s-au asigurat că sunt bine îngrijiți. Liviu Todescu este medic veterinar la Zoo Sibiu din 2002, cei trei pui de urși crescând sub privirea și supravegherea lui.

Cel mai longeviv urs de la Zoo Sibiu are în jur de 25 de ani și are un nume special, dat de către vizitatori. Pe timpul în care unul dintre frații lui mai era în viață, în contextul politic de atunci, vizitatorii i-au numit Crin și Victoraș de la Crin Antonescu și Victor Ponta.

veteranul de la zoo sibiu, un urs brun de 25 de ani, cu nume de politician

„Cel mai longeviv animal de la noi de la zoo este un urs bun, adus din 1999. Au fost trei pui preluați de Poliție de la Arpaș, în urma unui act de braconaj, și i-au adus la grădina zoologică. Dintre cei trei, doar el a mai rămas pentru că totuși au o vârstă. Ei au trăit toată viața la zoo. I-am văzut crescând. Unul dintre ei a murit din cauza epilepsiei și unul a murit din cauza problemelor renale”, a povestit medicul veterinar.

 

Crin trăiește și acum de o viață liniștită la zoo și încă bucură privirile vizitatorilor. După ce și ultimul frate al „veteranului” a murit, acesta a rămas singur. Pentru a nu fi singur, i-a fost adus tocmai de la Târgu Mureș un alt „camarad”, Brunel, un urs mai tânăr cu peste zecea ani.

 

Ultima oră