președintele româniei împlinește joi 65 de ani

Klaus Iohannis s-a născut pe 13 iunie 1959, în Sibiu, fiind parte dintr-o familie de sași transilvăneni. A urmat școala germană și apoi Liceul „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, iar în 1978 a fost acceptat la Facultatea de Fizică a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, scrie EVZ.ro

La vârsta de 24 de ani, Klaus Iohannis a devenit profesor, activând inițial în diverse școli din apropierea Sibiului și ulterior la Liceul „Samuel von Brukenthal”, unde și-a și desăvârșit formarea profesională, conform Administrației Prezidențiale.

Implicat activ în comunitatea sașilor din România, Klaus Iohannis a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă din 1990, iar mai târziu a ocupat funcția de președinte al acestei organizații timp de peste un deceniu.

Cariera sa politică a început în anii ’90, când a fost numit în conducerea învățământului local din Sibiu, ocupând funcții de inspector școlar general adjunct și apoi inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu între anii 1997 și 2000.

Klaus Iohannis a fost ales primar al Sibiului pentru patru mandate consecutive din partea FDGR, câștigând scrutinurile din 2000, 2004, 2008 și 2012. Sub conducerea sa, Sibiul a fost desemnat „Capitală Europeană a Culturii” în 2007, fiind primul oraș dintr-o țară care nu era membră a Uniunii Europene la momentul respectiv.

În decembrie 2014, Klaus Iohannis a devenit al patrulea Președinte al României ales după Revoluția din 1989, marcând o tranziție semnificativă de la primăria Sibiului la cea mai înaltă funcție în stat.

Klaus Iohannis este căsătorit din 1989 cu Carmen Iohannis, o profesoară de limba engleză la un liceu prestigios din Sibiu.

Ultima oră