peste 600 de muncitori lucrează de zor la lotul 4 al autostrăzii sibiu - pitești (video)
Sursă foto: CNAIR

Lucrările la secțiunea 4 a autostrăzii Sibiu – Pitești, între Tigveni și Curtea de Argeș, progresează rapid, conform informațiilor recente. În prezent, pe șantier sunt activi 610 muncitori și se utilizează 190 de utilaje și echipamente de construcții. Se remarcă o mobilizare corespunzătoare, cu un ritm susținut al lucrărilor.

Un punct focal al activității este tunelul de la Momaia, unde excavările se desfășoară neîntrerupt, pe durata a 24 de ore pe zi, simultan pentru ambele galerii. Potrivit ultimelor date, stadiul fizic pentru galeria dreaptă a atins 713 metri, în timp ce cea din stânga a ajuns la 579 metri, dintr-o lungime totală de 1,3 kilometri pentru fiecare galerie.

Secțiunea de autostradă este administrată de PORR Construct SRL, având o lungime totală de 9,86 kilometri. Contractul, în valoare de 1,678 miliarde de lei fără TVA, este prevăzut să dureze 60 de luni, din care 16 luni sunt dedicate proiectării și 44 de luni execuției efective. Finanțarea este asigurată prin Programul Transport (PT), iar proiectul se află într-un stadiu avansat, cu 37,80% din lucrări finalizate.

Termenul de finalizare a lucrărilor este stabilit pentru anul 2027, având ca obiectiv conectarea eficientă a regiunilor Sibiu și Pitești prin infrastructură modernă și sigură.

Ultima oră