cursuri gratuite de it pentru funcționarii publici de la cj sibiu

Consiliul Județean (CJ) Sibiu va semna un protocol de colaborare interinstituțională pentru dezvoltarea competențelor digitale avansate ale funcționarilor publici sibieni. 

Mai mulți funcționari publici din cadrul CJ Sibiu vor urma cursuri de formare în domeniul IT, instituția urmând să semneze în acest sens un protocol de colaborare cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Cursurile se derulează la nivelul întregii țări, în perioada 2024-2026, și au în vedere dezvoltarea competențelor digitale a 30.000 de angajați – personal de execuție și conducere, cât și dezvoltarea competențelor de leadership și talent management în contextul digitalizării pentru 2.500 de funcționari publici de conducere. 

„Agenția Națională a Funcționarilor Publici ne propune încheierea unui protocol de colaborare interinstituțională, care oferă oportunitatea de a asigura necesarul de formare pentru personalul propriu, nominalizând participanții la sesiunile de formare pe toată durata proiectului și facilitând participarea efectivă a acestora la procesul de instruire”, se arată într-un proiect de hotărâre ce urmează să fie votat în ședința CJ de la finalul lunii iunie. 

Cursurile de formare vor fi gratuite și vor avea o durată de minim 40 de ore, derulându-se etapizat, în format online, fizic și hibrid, între orele 08:00-16:00. Pentru început, se vor derula sesiunile de instruire peste 2.500 de funcționari cu rol de conducere, urmând să aibă loc și cursurile celorlalți funcționari cu funcții de execuție.

Cursurile au rolul de a spori competențele digitale avansate ale funcționarilor publici, cu scopul de a sprijini digitalizarea serviciilor publice prin îmbunătățirea disponibilității forței de muncă calificate pentru operațiunile TIC interne. Cursanții vor dobândi competențe digitale avansate, cum ar fi SQL, MySQL, administrarea sistemelor, analiză de date și programare pe diverse platforme. Proiectul este implementat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. 

Ultima oră