secretul longevității primarului din județul sibiu care conduce o comună de peste 30 de ani
Sursa foto: Facebook/Daniela Cimpean - Presedinta Consiliului Judetean Sibiu

Primarul comunei Păuca a câștigat un nou mandat, mai exact al nouălea. La alegerile din 2024, primarul Nicolae Dancu nu a avut niciun contracandidat și nu a fost prima dată când sibianul a întâmpinat această situație.

Nu rămâne dubiu că localnicii din comuna Păuca își apreciază primarul. De 32 de ani de ani, Nicolae Dancu a fost ales la conducerea primăriei comunei Păuca, transformându-l într-unul dintre cei mai longevivi primari din țară. Nicolae Dancu a câștigat un nou mandat cu 708 voturi.

Nicolae Dancu, primarul liberal al comunei Păuca a câștigat al nouălea mandat. În anul 1992, Dancu a fost cel mai tânăr primar din județ, iar acum este unul dintre cei mai longevivi din țară. La alegerile de anul acesta nu a avut niciun contracandidat și nu ar fi pentru prima dată. „Când am candidat pentru prima dată la funcția de primar eram cel mai tânăr, acum sunt printre cei mai în vârstă. Când am candidat pentru prima oară la primărie nu a fost decizia mea, ci dorința multor oameni din comună. Ei m-au convins să candidez”, a mai spus primarul.

Primarul comunei spune că rezultatul alegerilor este o apreciere a oamenilor față de ce s-a făcut în Păuca. „Este o apreciere a lor. Au considerat că sunt potrivit în continuare pentru funcție și nu este pentru prima dată când candidez singur, la fel s-a întâmplat în 1996, 2008, 2016 și 2020 și acum. Pot spune că am fost jumătate din viață primar”, a declarat Nicolae Dancu.

Primarul are proiecte mari pentru nul mandat la funcția de primar. „Mai avem câteva proiect de finalizat prin PNRR. Ne dorim să dezvoltăm un mic parc industrial, să facem o mic bază sportivă pentru că partea de rețele utilitare sunt toate bine puse la punct. Avem șic ea mai modernă școală din județ. Infrastructura este bine dezvoltată, asistența medicală. Pentru o localitate la Marginea Sibiului eu consider că avem destule servicii dezvoltate, în afara de faptul că și toate drumurile sunt modernizate. În ultimii doi ani zona a devenit tot mai atractivă pentru tineri deoarece este o zonă frumoasă și are toate facilitățile”, a spus primarul

Cât despre un nou mandat, Nicolae Dancu spune că mai întâi vrea să finalizeze proiectele în desfășurare, iar mai apoi se va de decide. „Eu zic să fim sănătoși să ducem și acest mandat la bun sfârșit. Cred că este prea devreme să am o părere, mai întâi să fim sănătoși”

Citește și: FOTO – Școala ”smart” din Păuca – Copiii vin cu drag la școală, iar promovarea la evaluarea națională a fost de sută la sută

 

 

 

 

Ultima oră