ppe cere anularea interdicției din 2035 pentru mașinile pe benzină și motorină

Interzicerea din 2035 a vânzării de autovehicule cu motoare cu combustie internă, un pilon central al planului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pe șoselele Europei, este în vizorul Partidului Popular European (PPE).

Manfred Weber, liderul PPE, care a obținut cele mai multe locuri în Parlamentul European în urma alegerilor de duminică, a declarat pentru Politico că interdicția a fost o “greșeală”. El a promis că grupul său va discuta despre anularea acesteia în “zilele următoare”, scrie Antena3.

Aceasta reprezintă o schimbare majoră față de alegerile europene din 2019, când toți liderii, cu excepția extremei drepte, puneau accent pe credibilitatea ecologică, iar activiștii pentru climă mărșăluiau în stradă. Acum, planurile istorice ale UE de a limita încălzirea globală sunt atacate, după alegeri în care partidele de dreapta au câștigat teren, în timp ce Verzii europeni au pierdut sprijin.

Peter Liese, liderul legislativ al PPE în domeniul climei, a declarat pentru Politico că rezultatele alegerilor confirmă viziunea partidului său pentru un “Green Deal” mai puțin restrictiv.

Green Deal este planul istoric al UE de eliminare a poluării cu gaze cu efect de seră până în 2050.

Ultima oră