huja nu vrea să fie viceprimar în cisnădie: „să își ducă crucea, cei din arhitecților și-au arătat mușchii”
Sursa: Facebook/Gheorghe Huja - Primarul orasului Cisnadie

Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie, spune că nu vrea să ocupe funcția de viceprimar. El a precizat că își va duce la bun sfârșit mandatul, după care va ocupa funcția de consilier local. 

Huja nu vrea să fie viceprimar

Gheorghe Huja a precizat, pentru Ora de Sibiu, că intenționează să ducă la bun sfârșit mandatul de primar, iar din toamnă va ocupa funcția de consilier local. Edilul nu vrea să fie viceprimar al Cisnădiei. 

„Vreau să îl continui (n.r.: mandatul de primar), dar problema e că toată opoziția asta spune că Huja vrea să fie viceprimar. Mă, fraților, eu am fost trei mandate primar, eu nu mai am nicio treabă! Aceste trei, patru luni, eu sunt corect, mă duc la muncă, semnez hârtii, dar după aia nu mă interesează funcții politice, funcția de viceprimar. Să își ducă crucea opoziția, oamenii au ales, cei din cartierul Arhitecților și-au arătat mușchii”, a spus Gheorghe Huja, întrebat dacă va continua mandatul de primar al orașului Cisnădie până în toamnă. 

Primarul orașului Cisnădiei a precizat, de asemenea, într-o postare pe pagina de Facebook, că rezultatele recente ale alegerilor au arătat dorința clară a comunității pentru o schimbare. „Accept cu demnitate și responsabilitate decizia voastră și mă retrag din funcția de primar, lăsând locul noii conduceri alese democratic. Consider că acesta este momentul potrivit să îmi închei cariera în această poziție și să las locul unui nou început pentru orașul nostru”, a scris Huja. 

Diferență de aproape 400 de voturi între Huja și Orlățan 

Mandatul lui Gheorghe Huja se va încheia în toamnă, când funcția de primar al orașului Cisnădie va fi ocupată de Mircea Orlățan, cel care a câștigat alegerile din 9 iunie. Între cei doi a fost o diferență de aproape 400 de voturi, potrivit BEC. 

Rezultate alegeri locale Cisnădie: 

  1. Mircea Orlățan (ADU): 3.078 voturi 
  2. Gheorghe Huja (PNL): 2.697 voturi 
  3. Andreea Zîmța (Candidat Independent): 1.359 voturi 
  4. Gabriel Florea (PSD) (714 voturi) 
  5. Dumitru Lepșa (Partidul Verde): 480 voturi 
  6. Bogdan Gușe (AUR): 470 voturi 
  7. Cornel Vintilă (PRO România): 394 voturi 
  8. Walter Weiss (SOS): 223 voturi
  9. Constantin Lațcu (Partidul Mișcarea România Suverană): 102 voturi 

Ultima oră