case și curți inundate la sibiu și alte 11 județe, în urma ploilor de marți

Zeci de case, beciuri și curți au fost inundate în urma ploilor înregistrate marți. IGSU anunță că pompierii au intervenit în 31 de localități din 12 județe.

Potrivit IGSU, fenomenele meteorologice au produs efecte în 31 de localități din 12 județe (Bistrița-Nănăsud, Caraș-SeverinS, Covasna, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș), zone în care pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 21 case, 11 beciuri (4 instituții publice), 35 curți, 2 agenți economici precum și pentru îndepărtarea a 15 copaci, fiind avariate 4 autoturisme.

CITEȘTE ȘI: Parcare inundată în Ocna Sibiului: „Situația se repetă mereu”

Traficul rutier a fost temporar blocat pe DJ 681/TM din cauza unei alunecări de teren și a aluviunilor acumulate pe carosabil.

O situație deosebită s-a înregistrat în localitatea Moldova Nouă din județul Caraș-Severin, unde scena amplasată în curtea căminului cultural a fost luată de vânt, avariind acoperișul unei case.

Nu au fost înregistrate victime, precizează IGSU.

„Având în vedere că avertizarea de instabilitate atmosferică este încă în vigoare, recomandăm cetățenilor să adopte un comportament preventiv, pentru preîntâmpinarea situațiilor care le pot pune în pericol viața și bunurile”, atrag atenția pompierii.

CITEȘTE ȘI: Dezastru la Mag și Săliște din cauza furtunii, iar un copac a fost trăsnit de fulger în Sibiu (foto)

Ultima oră