Alegerile locale 2024: Județul Sibiu se mândrește cu patru primărițe, iar una deține în premieră această funcție

În județul Sibiu, patru comune sunt administrate de primărițe. Unele își continuă mandatele începute cu câțiva ani în urmă, demonstrând astfel încrederea și respectul pe care le-au câștigat din partea cetățenilor. In alte cazuri, sunt abia la început de drum în administrația publică, marcând debutul lor în această sferă printr-o nouă investire în funcție.

În cazul Andreei Voicu reprezentând Partidul Național Liberal, alegătorii i-au oferit din nou responsabilitatea conducerii comunei Racovița, aceasta câștigând al doilea mandat. Primărița spune că motivul pentru care a fost realeasă îl reprezintă proiectele dezvoltate anterior, care au crescut încrederea oamenilor.

Alegerile locale 2024: Județul Sibiu se mândrește cu patru primărițe, iar una deține în premieră această funcție

„Le mulțumesc tare mult pentru încrederea acordată de cetățenii comunei Racovița. Este un rezultat care mă onorează și mă responsabilizează ca mai departe să continui să dezvoltăm comuna Racovița. Cu certitudine am fost aproape de oameni și ei au simțit asta, și mai cu seamă am muncit împreună ca nevoile tuturor racovițenilor și sebeșenilor să se împlinească și proiectele mari deinvestiții să le implementăm. Cred că toate proiectele pe care le-am implementat au dat dovadă că încrederea lor în mine ceea ce i-a făcut din nou să mă aleagă”, a spus Andreea Voicu.

Andreea Voicu mai afirmă că, datorită calităților sale feminine, reușește să fie mai aproape de oameni, manifestând empatie și promptitudine în a veni în sprijinul cetățenilor.

„Noi femeile suntem și mai puternice dar mult mai empatice și mai aproape de oameni și pute să îi ascultăm, să îi înțelegem, să îi ajutăm rapid, să nu treacă zilele până să îi ajutăm cu ceva iar oamenii apreciază asta”, a mai spus primărița.

Primărița recent realeasă, a subliniat prioritățile pentru noul său mandat: „Continuăm dezvoltarea. Avem proiectele mari de investiții care sunt în execuție acum. Bineînțeles că urmărim de aproape realizarea lor și calitatea execuției lucrărilor. Mai departe, următoarele proiecte care se află într-un stadiu avansat de implementare, pe achiziții publice: electrificarea Văii Lupului, Grădinița cu program prelungit, aceste două se află în licitație publică. Urmează Școala de la Racovița unde au început execuția lucrărilor săptămâna trecută. Începe și școala de la Sebeșul de Sus, și capela. Avem treabă!”, a mai spus primărița comunei Racovița.

Al șaptelea mandat pentru Maria Greavu, primărița din Loamneș

Maria Greavu, una dintre cele mai longevive primărițe din România, a fost realeasă pentru a șaptea oară la conducerea comunei Loamneș. Greavu a declarat că,aceste alegeri nu au fost dificile pentru ea, dar că a întâmpinat o agresivitate neobișnuită din partea altor partide, în special USR. Maria Greavu a candidat din partea Partidului Social Democrat.

Alegerile locale 2024: Județul Sibiu se mândrește cu patru primărițe, iar una deține în premieră această funcție

„Aceste alegeri au fost nu grele pentru mine dar din partea celorlate partide cu agresivitate, cel puțin din partea USR-ului, o agresivitate cum rar am văzut. Mi-am făcut campanie în timpul mandatului cu realizările pe care le-am făcut și asta a contat cel mai mult, adică să rămâi aproape de oameni, să faci ce ai propus și faptele în general sunt cele care decid”, explicat Maria Greavu.

Primărița a enumerat câteva dintre planurile pentru noul mandat, în care va continua dezvoltarea comunei.

„Am patru proiecte pe clădiri administrative și școli, pe fonduri europene. Am un parc fotovoltaic tot pe fonduri europene pentru a asigura eficiența energetică, iluminatul pentru tot iluminatul public și toate clădirile care aparțin de domeniul public și privat al comunei. Foarte importantă este realizarea cadastrului general pentru toți locuitorii și chiar sistematicul ca să prind și intravilanul, reabilitarea Căminului de la Hașa, extinderea rețelei electrice spre o zonă unde vreau să amenajez locuri pentru tinerii căsătoriți că văd că încep să se reîntoarcă în comună. Avem multe proiecte: reabilitarea școlilor, stații de încărcare electrice, finalizarea lucrărilor de trotuare și rigole în toate satele. Mai am puțin cu extinderea sistemelor de monitorizare video în alte sate”, a mai spus primărița din comuna Loamneș.

Prima primăriță a comunei Turnu Roșu

Comuna Turnu Roșu și-a desemnat un nou lider al administrației locale, alegând pentru prima dată o femeie în această funcție. Andreea Anghel, reprezentând Alianța Dreapta Unită-USR, a devenit astfel a patra primăriță din județul Sibiu.

Alegerile locale 2024: Județul Sibiu se mândrește cu patru primărițe, iar una deține în premieră această funcție

„Majoritatea în Consiliul Local o vom face doar în favoarea cetățenilor, convinși fiind că ceilalți consilieri vor dori binele comunității! Chiar dacă aceste alegeri au avut loc în 9 iunie, așa cum probabil deja știți, mandatele le vom prelua doar în septembrie-octombrie, până atunci rămânând în funcții aleșii de acum 4 ani. Dacă e corect sau nu, nu știu, ce se va întâmpla în această perioadă, nu știu, ce știu e că și eu și echipa mea suntem aici, suntem aceiași, mergem în continuare înainte alături de voi! (…) Știu fără să clipesc că vom face lucruri minunate pentru comuna noastră! Vreau deopotrivă să vă asigur de devotamentul meu pentru Turnu Roșu și Sebeșu de Jos și de faptul că voi fi primarul tuturor, și al celor care m-au votat, și al celor care nu m-au votat! Mandatul acesta mă reponsabilizează enorm, dar îl preiau cu bucurie și cu suflet curat! Sunt pregătită!”, a transmis Andreea Anghel.

Elena Marian, încă un mandat pentru comuna Brateiu

O altă primăriță cu o istorie îndelungată la conducerea unei comune din județul Sibiu este Elena Marian, care își începe în toamnă cel de-al șaptelea mandat la cârma comunei Brateiu.

Alegerile locale 2024: Județul Sibiu se mândrește cu patru primărițe, iar una deține în premieră această funcție

Ultima oră