spitalul cf urmează să fie preluat „foarte curând” de primăria sibiu, anunță astrid fodor (video)

Spitalul General Căi Ferate (CF) va fi preluat „foarte curând” de Primărie, a precizat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, în cadrul unei conferințe de presă organizate marți la sediul FDGR. 

Astrid Fodor, primarul reales al municipiului Sibiu, a precizat, marți, într-o conferință de presă la sediul FDGR, că are informații potrivit cărora Spitalul CF urmează să fie preluat de Primărie din subordinea Ministerului Transporturilor, devenind astfel Spital Municipal. 

„Eu am niște informații. Nu știu dacă sunt 100% sigure, și anume că va urma foarte curând preluarea (n.r.: Spitalului CF). Că s-a aprobat finanțarea de către Guvernul României, alocarea acelei sume cu care trebuie să fie despăgubit proprietarul clădirii, că clădirea are un proprietar care-și desfășoară activitatea la Spitalul CFR, ceea ce este foarte bine. Suma pentru despăgubire a fost cuprinsă în bugetul Ministerului Finanțelor, dar nu se deschiseseră credite. Am înțeles că se va deschide creditul pentru a putea face și această operațiune de despăgubire a proprietarului, încât noi să preluăm acest spital fără a mai avea implicat o persoană privată, ceea ce este un start foarte bun și nu mai avem noi de dus negocieri. S-au dus de mult timp cu acest proprietar. Personal, nu-l cunosc, nu am avut nicio tangență și este o veste pe care am primit-o ieri și de care m-am bucurat”, a precizat Astrid Fodor în cadrul conferinței de presă. 

În prezent, în subordinea Primăriei Sibiu se află doar Spitalul Clinic de Pediatrie. 

Ultima oră