Rezultate finale alegeri locale Sibiu: Fodor a câștigat primăria cu 22.373 de voturi. Cine sunt consilierii locali

Rezultatele finale ale alegerilor locale din 9 iunie o arată câștigătoare pe Astrid Fodor, candidata FDGR la Primăria Sibiu. Cel clasat pe locul al doilea, independentul Alexandru Găvozdea, a avut de două ori mai puține voturi. Biroul Electoral de Circumscripție al Municipiului Sibiu a transmis cine vor fi consilierii locali în următorii patru ani. 

Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) al Municipiului Sibiu a transmis rezultatele finale ale alegerilor locale din 9 iunie. Astrid Fodor (FDGR) a câștigat al treilea mandat de primar, fiind realeasă cu 22.373 de voturi. Fodor a fost la mare distanță față de ceilalți candidați, având de două ori mai multe voturi decât candidatul de pe al doilea lor. 

Rezultatele finale Sibiu, în funcție de numărul de voturi: 

  1. Astrid-Cora Fodor (FDGR): 22.373 voturi 
  2. Lucian-Alexandru Găvozdea (candidat independent): 10.838 voturi 
  3. Adrian-Cosmin Bibu (PNL): 6.381 voturi 
  4. Ruxandra Cibu Deaconu (ADU): 5.541 voturi 
  5. Gheorghe-Florian Giubega (PSD): 4.369 voturi
  6. Sebastian-Ilie Suciu (AUR): 3.402 voturi 
  7. Cristian-Mihai Marinescu (PP): 1.280 voturi
  8. Ciprian Faraon (PUSL): 1.035 voturi 
  9. Ioan-Ștefan Zară (PER): 913 voturi 

S-au afișat, de asemenea, și rezultatele finale pentru Consiliul Local Sibiu. FDGR a avut cele mai multe voturi. Iată rezultatele în Consiliul Local Sibiu: 

  1. FDGR: 16.537 voturi 
  2. PNL: 9.882 voturi
  3. ADU: 9.856 voturi
  4. PSD: 7.868 voturi
  5. AUR: 5.163 voturi
  6. PER: 2.315 voturi 
  7. SOS: 1.698 voturi
  8. PP: 1.325 voturi 
  9. PUSL: 1.088 voturi 

Cine sunt consilierii locali 

BEC Sibiu a stabilit numărul de mandate ce revin fiecărei formațiuni politice. FDGR va avea 8 consilieri, PNL va avea 5 consilier, ADU și PSD vor avea câte 4 consilieri, iar AUR intră în Consiliul Local pentru prima oară cu 2 consilieri. 

  • Consilieri FDGR: Astrid-Cora Fodor, Gabriel Tischer, Paul-Jurgen Porr, Bianke-Marion Grecu, Helmut Lerner, Wolfgang-Alexander Guib, Zeno-Karl Pinter, Paul-Constantin Mezei. 
  • Consilieri PNL: Adrian Bibu, Corina Dănilă, Mihai-Cercel Onițiu, Gheorghe-Lucian Hunyadi, Ciprian Fulea. 
  • Consilieri PSD: Corina Bokor, Laura Barac, Florian Giubega, Nicolae-Sebastian-Cornel Forir.  
  • Consilieri ADU: Ruxandra Cibu Deaconu, Diana Mureșan, Victor Leția, Ionuț Ghișe. 
  • Consilieri AUR: Sebastian Suciu, Constantin Dincă. 

De menționat este faptul că este posibil ca unii dintre consilieri să renunțe la mandat, urmând să intre în CL următorul candidat de pe lista formațiunii în cauză.  

Contestații: USR a cerut renumărarea voturilor nule

Potrivit BEC Sibiu, au fost 1.141 de voturi nule pentru primar și 1.535 de voturi nule pentru Consiliul Local în municipiul Sibiu. Diana Mureșan, Ruxandra Cibu Deaconu și Ionuț Ghișe, cu toții de la USR, au cerut renumărarea voturilor nule pentru Consiliul Local al municipiului Sibiu. „Solicită renumărarea voturilor nule pentru Consiliul Local motivat de faptul că acestea nu au fost verificate ulterior pentru a consemna calitatea lor de voturi nule”, se arată în sesizările formulate.  

Rezultate finale alegeri locale Sibiu: Fodor a câștigat primăria cu 22.373 de voturi. Cine sunt consilierii locali
Alegeri locale Sibiu

BEC Sibiu a respins sesizările, motivând faptul că USR a avut un reprezentant în fiecare secție care avea posibilitatea să semnaleze dacă procesul electoral nu s-a desfășurat în mod corect. „De altfel, corectitudinea desfășurării procesului de votare a fost asigurată în cadrul secțiilor de votare și de reprezentantul partidului, care avea posiblitatea de a formula întâmpinări. Mai mult, la deschiderea fiecărui buletin de vot, președintele secției de votare citește cu voce tare lista de candidați care a fost votată, această operațiune fiind realizată în fața camerei de filmat a tabletei”, se arată în răspunsul BEC. 

O altă contestație a venit din partea Partidului Ecologist Român (PER) care a cerut renumărarea voturilor din secția de votare nr. 64 din Sibiu „cu menționarea prezumției relative cu privire la diferența între această secție de votare și celelalte de pe raza municipiului”. Și această contestație a fost respinsă. 

Partidul Patrioților a transmis o contestație, cerând să fie reluat procesul electoral în municipiul Sibiu. „Se invocă încălcarea dreptului de a alege și de a fi ales, în sensul că nu au fost numărate voturile corect, la nivelul Consiliului Local al Municipiului Sibiu, întrucât, din informațiile și sondajele efectuate pe parcursul precampaniei și campaniei electorale, partidul ar avea mai multe voturi favorabile exprimate în cadrul campaniei”, se arată în sesizarea care a fost, de asemenea, respinsă de BEC Sibiu. 

VEZI AICI TOATE ȘTIRILE DESPRE ALEGERI

Ultima oră