muncitorii morți la hașag erau angajați la apă canal și schimbau o pompă de apă în momentul tragediei

Doi bărbați au murit, luni, la Hașag în timp ce reparau o stație de pompare a apei uzate. Aceștia erau angajați ai Apă-Canal. ITM face cercetări pentru a stabili cum s-a produs acest accident de muncă, iar IPJ Sibiu a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. 

Doi sibieni în vârstă de 35 și 37 de ani au murit în urma unui accident de muncă la Hașag. Angajați la Apă Canal, aceștia făceau reparații la stația de pompare apă uzată din localitate. 

Apă Canal vine cu explicații: „Aveau echipament de lucru și protecție”

Accidentul înfiorător s-a produs în momentul în care trei angajați schimbau o pompă de apă. Doi dintre ei au decedat, iar al treilea a fost rănit. 

Citește și: Bărbat decedat la Hașag după ce a căzut într-un bazin de canalizare 

Citește și: Al doilea bărbat decedat în urma accidentului de muncă din Hașag 

Apă Canal cercetează acum evenimentul, catalogat ca fiind neprevăzut, pentru a vedea cum s-a produs tragedia. A fost deschisă și o anchetă internă. 

„În timpul operațiunilor de înlocuire a unei pompe de apă uzată a survenit un eveniment neprevăzut, a cărui cauză este cercetată în acest moment de către autoritățile abilitate, dar și de către reprezentanții Apă Canal Sibiu. Acest eveniment a dus la rănirea unui coleg și la decesul altor doi. Cauzele decesului celor doi vor fi stabilite după efectuarea expertizei medico-legale. Menționăm că lucrările de reparație a stației de pompare au început în data de 10 iunie, ora 10.30, la acestea participând un număr de 9 angajați ai societății, inclusiv o mașină specializată pentru desfundat canalizări, iar tragicul eveniment s-a produs în jurul orei 15.30. Echipa de intervenție dispunea de echipament de lucru, de protecție și de intervenție corespunzător și avea instructajul de protecția muncii efectuat la zi. La nivelul companiei Apă Canal Sibiu a fost constituită o echipă de specialiști care, împreună cu autoritățile relevante, va stabili cauzele acestui accident. În același timp, am început deja o analiză internă”, informează reprezentanții Apă Canal Sibiu SA. 

muncitorii morți la hașag erau angajați la apă canal și schimbau o pompă de apă în momentul tragediei

Reprezentanții societății transmit că sunt alături de familiile angajaților decedați. „Îi asigurăm de tot suportul nostru pentru a trece prin aceste momente tragice”. 

Vă reamintim că ITM Sibiu face cercetări în acest caz, în timp ce IPJ Sibiu a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, respectiv ucidere din culpă, urmând ca, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, să fie stabilite toate circumstanțele în care s-a produs acest eveniment.

Ultima oră