licitația pentru cele 36 de autobuze destinate viitoarei zone metropolitane a sibiului, intră ”în linie dreaptă” (video)
foto: arhivă

Primarul Municipiului Sibiu a anunțat în prima conferință de presă de după alegeri că licitația celor 36 de autobuze electrice care vor deservi Zona Metropolitană Sibiu se apropie de final.

Proiectul Zonei Metropolitane Sibiu avansează. Primarul Astrid Fodor anunță că săptămâna viitoare o să se afle cine este câștigătorul licitației cu privire la cele peste 30 de autobuze. „Noi suntem în faza de a finaliza procedura. Sper că săptămâna asta vom fi gata și vom putea declara cine este câștigătorul procedurii. Deci intrăm în linie dreaptă și cu cele 36 de autobuze”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Cele treizeci de autobuze electrice, cu o lungime de 12 metri, complet echipate, dar și 30 de stații de încărcare lente, cu conector pe cablu, la autobază, și 10 stații de încărcare rapidă, cu pantograf inversat, în teren, vor fi achiziționate de către Primăria municipiului Sibiu. Autobuzele vor circula în Zona Metropolitană Sibiu, adică în orașele și localitățile învecinate Sibiului.

Autobuzele achiziționate vor fi echipate cu instalații electrice de încălzire pentru sezonul rece, de aer condiționat, atât pentru salonul de pasageri, cât și pentru cabina șoferului. Soluția tehnică aleasă nu trebuie să afecteze performanțele minime de autonomie ale autobuzului electric. Autonomia va fi de minim 350 de kilometri, între două încărcări succesive. Încărcarea în stația lentă se va face pe o durată de 4-5 ore, pe când cea în stațiile rapide se va face în 15-30 de minute. 

Citește și: O nouă licitație pentru achiziția celor 30 de autobuze electrice care vor deservi Zona Metropolitană Sibiu

 

 

 

Ultima oră