hobby sau artă? de la chitară la cărțile de joc. cum ne îmbunătățim tehnica

Fie că ești un chitarist pasionat sau începător, fie un maestru al cărților de joc, ambele activități necesită dăruire, practică și o dorință profundă de perfecționare. De la primele acorduri stângace la riff-urile complexe, și de la trucurile de bază cu cărți de joc la spectacole de magie care lasă publicul uimit, parcursul unui artist este definit de tehnica pe care o dezvoltă și de profunzimea angajamentului său. Acest articol își propune să te ajute să îți transformi hobby-urile în adevărate manifestări artistice.

Cele mai ușoare cântece de învățat la chitară

Călătoria fiecărui muzician care decide să învețe să cânte la chitară este o experiență unică și personală. Sfatul nostru este ca, pentru a explora acest instrument, să începi cu o bună selecție de melodii acustice care corespund nivelului tău de îndemânare, deoarece ideal ar fi să începi cu acorduri mai simple.

Determinarea faptului dacă un cântec este mai ușor sau mai dificil decât altul este o chestiune de opinie personală. Cu toate acestea, îți recomandăm trei melodii cu care să începi.

1. A Horse With No Name (America)

A Horse With No Name este un cântec inspirat din deșert, cu doar două acorduri simple. Este unul dintre acele cântece acustice pe care chiar și mâinile mai puțin experimentate pot învăța să le cânte; se numără printre cântecele ușoare care impresionează cel mai mult. Cu o melodie în stil folcloric, se distinge prin acordurile Em și D6/9 în cheia originală. Cu toate acestea, este important de menționat că acest cântec nu folosește acordajul standard. Acordarea sa este DADGBE.

2. Knockin’ on Heaven’s Door (Bob Dylan)

Folosit ca și coloană sonoră în scene de film memorabile, Knockin’ on Heaven’s Door rezonează peste generații. Un cântec folk-rock clasic cu o progresie de acorduri simplă, inițial cu acordurile deschise G, D, Am și C. Cu versuri sentimentale, o melodie molipsitoare, o progresie de acorduri simplă și un model dedilhado ușor, acest cântec a devenit foarte popular pentru cover-uri.

3. What’s Up (4 Non Blondes)

Când ne gândim la cântece acustice de învățat, What’s Up este unul dintre primele care ne vin în minte, reinterpretat în mod obișnuit și iubit de toată lumea. Este atât emblematic, cât și ușor de învățat, cu doar patru acorduri de bază: G, Bm, C și Am. Acest imn rock alternativ al anilor ’90 este excelent pentru începătorii care învață cum să se descurce cu variațiile ritmice din melodii.

Cele mai ușoare trucuri de magie cu cărți de joc

Mâinile sus cine nu iubește să facă trucuri magice! Există multe tipuri diferite de trucuri cu cărți de joc, iar unele sunt perfecte pentru începători.

Primul truc pe care îl explicăm este și cel mai simplu: să poți pune cartea pe care o dorești în partea de jos. Amestecă cărțile și asigură-te că cartea pe care o alegi se află la fund. Ține degetul mare nemișcat și glisează cu degetul arătător: între timp, cere-i prietenului tău să te oprească oricând dorește. Când ești oprit, împarte pachetul de cărți pe unde ai degetul și ia cartea de jos cu jumătatea de sus a pachetului, în acest fel va părea că a fost tot timpul în mijloc.

Alternativ, există un alt truc simplu cu cărți pe care îl poți face pentru a ghici cartea aleasă de prietenul tău, trebuie doar să urmezi acești 4 pași:

•          Pune un prieten să aleagă o carte, apoi, fără să fii văzut, trage cu ochiul la ultima carte din pachet.

•          Cere-i prietenului tău să pună cartea extrasă deasupra pachetului și mută ultima carte, cea la care te-ai uitat, deasupra tuturor celorlalte.

•          Amestecă cărțile, dar lasă întotdeauna cele două cărți în partea de sus a pachetului.

•          Împarte pachetul în două părți și pune cartea care era dedesubt deasupra, apoi întoarce cărțile una câte una până când o găsești pe cea pe care a ales-o prietenul tău. O vei recunoaște pentru că vine imediat după cea pe care ai văzut-o la început.

Ultima oră