fdgr nu consideră că are majoritatea în consiliul local sibiu, dar fodor spune că vor emite pretenții pentru un post de viceprimar (video)

În cadrul primei conferinței de presă după câștigarea alegerilor, Astrid Fodor a vorbit și despre componența Consiliului Local, unde sunt opt consilieri ai FDGR, cât și despre pretenția ca viceprimarul să fie din partea FDGR.

FDGR va avea opt consilieri în cadrul Consiliului  Local. Primarul Astrid Fodor explicat care este avantajul de a avea atâția consilieri locali și ce însemnă de fapt „majoritatea” în Consiliul Local.

„Nu voi porni și nu am pornit niciodată de pe picior de superioritate. Eu v-am explicat cum gândesc, superioritatea tocmai îmi displace. bineînțeles, avem un avantaj în aceste negocieri, pentru avem cei mai mulți consilieri în Consiliul Local. Eu bucur am reușit obținem opt. Ne aducem aminte la începutul precampania electorală se vorbea de trei, patru, cinci consilieri locali și iarăși auzeam la fiecare întâlnire noi avem majoritatea. Cei care afirmau au majoritatea nu știau ce înseamnă o majoritate. Pentru mine, majoritate înseamnă altceva. ai majoritate în Consiliul Local înseamnă ai jumătate plus unu sau poate chiar mai mulți. Deci nu o folosesc niciodată expresia noi avem majoritatea în Consiliul Local, nu avem majoritate. Avem opt consilieri. Într-adevăr, avem mai mulți consilieri pe poziționează mai bine poate decât ceilalți în negocieri, dar, după cum am spus, sunt deschisă la discuții cu toți care gândesc în interesul sibienilor”, a declarat primarul Astrid Fodor în cadrul conferinței de presă de marți.

Astrid Fodor a mărturisit că și-ar dori să fie ales un viceprimar din partea FDGR. „Cu siguranță mi-aș dori avem un viceprimar din partea FDGR și cred putem ridica această pretenție. În rest, după cum am spus, sunt dispusă să discut cu toți cei care gândesc în felul în care gândim și noi și pentru Sibiu. Nu interesează jocurile politice care se fac din spate. Am văzut acestea nu sunt benefice pentru dezvoltare și nu interesează acest mod de a colabora.

 

Ultima oră