fc hermannstadt demontează toate acuzațiile aduse de jucătorul francez n'goma

După acuzele dure lansate în Playsport de jucătorul Kablan Davy N’Goma, FC Hermannstadt a emis un comunicat de presă, în care demontează tot ce a susținut francezul. 

Directorul sportiv de la FC Hermannstadt, Radu Neguț i-a dat replica lui Kablan Davy N’Goma, după acuzele lansate duminică de către francezul de origine congoleză. Ora de Sibiu a anunțat în premieră că jucătorul a fost dat dispărut de club după meciul de la Arad, cu UTA, așa cum a anunțat Radu Neguț, conducătorul echipei FC Hermannstadt.

CITEȘTE ȘI: Acuze incredibile la adresa clubului FC Hermannstadt lansate de jucătorul dat dispărut de la Sibiu

Ulterior, Playsport l-a găsit de francez și a publicat un amplu interviu cu acesta. N’Goma a susținut că a fost accidentat și clubul nu l-a tratat la medic, că are restanțe financiare și că a solicitat rezilierea contractului și nu a primit niciun răspuns. Mai mult, a susținut că a fost amenințat de Radu Neguț că îi va păta imaginea. La toate aceste aspecte, FC Hermannstadt a răspuns punctual.
”Demers de transparență #FCH
Referitor la o serie de articole publicate recent în presă locală și centrală, cu privire la situația fotbalistului Kablan Davy N’Goma, A.F.C. Hermannstadt vă aduce la cunoștință următoarele aspecte:
-în data de 26 aprilie, A.F.C. Hermannstadt a primit o înștiințare din partea unei case de avocatură, care susținea că-l reprezintă pe N’Goma, în legătură cu plata unor restanțe salariale, care între timp i-au fost achitate acestuia. În acest moment, clubul nostru are o întârziere de 15 zile de plată la ultimul salariu scadent, conform contractului. Noi suntem de părere că acest fapt nu poate să reprezinte o ,,mare problemă financiară” sau un ,,dezastru”…
-de asemenea, în înștiințarea respectivă, reprezentanții lui Kablan Davy N’Goma cereau rezilierea contractului de comun acord din data de 30 iunie
-în răspunsul formulat de FCH și trimis pe aceeași adresă de e-mail folosită de reprezentanții lui N’Goma, am specificat că am dori să reziliem amiabil din data de 15 mai 2024, însă până în acest moment nu am mai fost contactați de către cealaltă parte cu privire la acest lucru (și nu numai)
Referitor la paragraful ,,N’Goma susține că a fost în permanență în contact cu directorul sportiv Radu Neguț, care i-ar fi transmis că-i va „distruge imaginea”.” (sursa – playsport.ro), ultima comunicare între Radu Neguț și Kablan Davy N’Goma a fost în data 15 aprilie 2024, atunci când fotbalistul a refuzat să se mai prezinte la antrenamente, invocând o accidentare. De asemenea, nici un oficial din staff-ul administrativ sau tehnic FCH NU L-A AMENINȚAT în nici un fel pe Kablan Davy N’Goma, un fotbalist tratat cu același respect pe care îl primesc toți cei care ajung să evolueze pentru echipa noastră. De altfel, atmosfera pozitivă din cadrul clubului nostru este una recunoscută public în repetate rânduri atât de cei care au evoluat aici, în special în ultimele trei sezoane, dar și de cei care fac parte acum din familia FCH.
În data de 12 aprilie, Kablan Davy N’Goma a fost rezervă neutilizată în meciul din deplasare cu U.T.A.Arad, nefiind introdus din rațiuni tehnico-tactice. După cele două zile libere din program, acesta s-a prezentat la antrenament și a susținut că este accidentat. În perioada următoare, Kablan Davy N’Goma nu s-a mai prezentat la echipa noastră, nici măcar pentru a efectua investigațiile medicale pentru accidentarea pe care susținea că o are. De altfel, sunt terțe exemple de foști și actuali fotbaliști care au beneficiat de cele mai bune tratamente la cei mai buni medici din țară sau din străinătate, inclusiv la celebra Marijana (Belgrad, Serbia), unde tratamentele nu sunt deloc ieftine. Așa că afirmația lui Kablan – ,,(…)am cerut de mai multe ori să mă vadă un doctor și să mi se facă analize chiar de la început.”(sursa: www.playsport.ro) nu are acoperire. Fiecare fotbalist are specificat în contract că orice accidentare sau decizie de tratament trebuie luată de staff-ul medical al clubului. Kablan Davy N’Goma a refuzat, însă să respecte această obligație, trimițând în schimb diferite documente medicale emise de specialiști din Franța, în condițiile în care acesta se afla în România.
Totodată, noi, familia #FCH, considerăm o mare nedreptate din partea lui Kablan Davy N’Goma să susțină că pe plan sportiv ,,Nu am avut nici o relație cu antrenorul. Ne limitam doar să ne salutăm. M-a întrebat cum mă simt și dacă sunt pregătit să joc. I-am zis că sunt gata să intru și sunt disponibil. Apoi, la fiecare meci, eram pe bancă și nu intram. (…)Simțeam că merit să joc și când echipei îi este bine, nu doar când se întâmpla ceva rău.” (sursa – playsport.ro). De când ocupă scaunul de antrenor principal la FCH, Marius Măldărășanu a demonstrat tuturor – fotbaliști, adversari, suporteri, antrenori, sibieni, români, chiar și străini s.a. – ce fel de OM și PROFESIONIST este prin FAPTE. Mister al nostru NICIODATĂ nu a avut alegeri influențate sau suspecte în alcătuirea primului XI, iar asta este 100% evident.
În altă ordine de idei, la FCH nu este vorba despre nici un ,,scandal al momentului”. Kablan Davy N’Goma este momentan un fotbalist sub contract, dar acesta nu s-a prezentat la reunirea lotului după pauza competițională, fiind pasibil astfel de consecințele aferente” este postarea dată publicității de clubul sibian.
fc hermannstadt demontează toate acuzațiile aduse de jucătorul francez n'goma

Ultima oră