când este momentul să vii cu tehnologia la zi – recomandări pentru îmbunătățirea calității vieții
Sursă foto: Shutterstock.com

Tehnologia de ultimă oră își face simțită prezența în toate domeniile. De la telefoanele capabile să filmeze 8K până la roboții care pot opera pe creier, totul este posibil în zilele de azi. Există însă și excepții în ceea ce privește oamenii care o lasă mai moale cu tehnologia și care din varii principii preferă stilul clasic. Însă dacă te regăsești printre cei care vor să ajungă cu tehnologia la zi, măcar pentru activitățile de bază, rândurile următoare conțin informații de ajutor.

Cum te ajută tehnologia și ce poți prioritiza în acest sens

  • Plățile cu telefonul

Plățile la magazinele preferate au fost de multă vreme simplificate. Operatorii financiari permit plățile cu telefonul, într-un mod foarte simplu. Practic, nu mai este nevoie să iei cardul cu tine pentru că este salvat în telefon. Astfel de funcții sunt extrem de utile, indiferent de vârstă, iar dacă vrei să intri în rând cu lumea și să scapi de reticențe, poți alege din categoria de telefoane de pe Altex.ro un model prin care îți poți simplifica activitățile de zi cu zi.

  • Aplicațiile smart

Majoritatea aplicațiilor mobile sunt gratuite și extrem de practice. Poate vrei să îți testezi talentul în materie de conținut video și foto sau poate ai de gând să faci exerciții fizice acasă și să verifici progresul în acest sens. 

Orice ai în minte, să știi că există o aplicație care te poate ajuta. Este de preferat în acest caz să verifici și testimonialele lăsate de utilizatori pentru a putea face o alegere bună, fără să îți încarci telefonul cu aplicații care nu te-ar ajuta în mod direct.

  • Device-urile inteligente din casă

Știai că există cafetiere care pot fi programate pentru a face licoarea magică dis de dimineață? Astfel de device-uri te scutesc de timp pierdut și te pot ajuta să îți începi ziua așa cum trebuie. Nici nu mai este nevoie să dai cafeaua prin râșniță pentru că un asemenea aparat este deja pregătit pentru acest lucru.

  • Comunicarea în timp real

Chiar dacă ești din categoria celor care adorau să trimită scrisori și așteptau o vreme pentru un răspuns, comunicarea din ziua de azi este mult mai simplă. Indiferent de locul unde s-ar afla persoana cu care vrei să vorbești, telefonul poate face conexiunea dorită, cu ajutorul aplicațiilor speciale. Toate telefoanele mobile care se găsesc pe piața de desfacere sunt cu tehnologia la zi în ceea ce privește comunicarea și facilitează conexiunea în timp real.

  • Documentarea pe internet

Chiar dacă ai o bibliotecă vastă și răsfoiești cărțile atunci când ai timp sau este nevoie, să știi că internetul îți este la îndemână. Cauți o rețetă? Vrei să știi la ce sunt bune clasele de spinning? Cu o simplă căutare pe internet poți descoperi informațiile care te interesează, în doar câteva secunde. Este simplu să faci acest lucru, iar vârsta nu te poate împiedica pentru că telefoanele mobile, tabletele și laptopurile îți pun totul la dispoziție.

  • Vizionarea filmelor online

Acum mulți ani se puteau descărca filme și seriale de pe internet, de pe platforme mai mult sau mai puțin sigure. Te așezai pe fotoliu sau pe canapea și vizionai pelicula preferată. 

Tehnologia de azi permite accesarea platformelor de streaming video, contracost, indiferent de device-ul folosit. Dacă ești un împătimit al filmelor sau dacă nu ai mai văzut de multă vreme unul, să știi că poți face acest lucru de pe telefon, oriunde te-ai afla.


Așadar, tehnologia îmbunătățește calitatea vieții și simplifică mult lucrurile. Fie că vrei să ți se facă o cafea bună apăsând câteva butoane, fie că vrei să vezi un film bun sau să cauți informații pe internet, tehnologia de astăzi permite acest lucru, indiferent de device-ul pe care îl folosești.

Ultima oră