alegeri locale 2024: incidente la vot în brateiu. persoane de etnie romă, influențate să nu voteze

Biroul Electoral Județean (BEJ) Sibiu a informat polițiștii cu privire la trei incidente ce au avut loc, în cursul dimineții de duminică, la secțiile de votare. Într-o localitate din nordul județului, persoanele de etnie romă au fost influențate să nu voteze. 

În ultimele ore au avut loc mai multe incidente în cadrul secțiilor de votare din județul Sibiu, evenimentele fiind semnalate către IPJ Sibiu. 

Spre exemplu, la Ighișu Nou, a venit o sesizare potrivit căreia este continuată campanie electorală. „Nu a fost îndepărtat un afiș electoral. Sesizarea nu s-a confirmat după verificări”, transmit reprezentanții BEJ Sibiu. 

La Brateiu a fost semnalată o situație gravă prin intermediul IJJ Sibiu. „Am fost sesizați că în proximitatea secției de votare 252 sunt persoane care influențează cetățenii de etnie romă să nu voteze”, transmit reprezentanții BEJ. 

Au fost probleme și la Sectia 105 din municipiul Sibiu, acolo unde polițistul aflat în paza secției de votare a sesizat faptul că a constatat lipsa unei ștampile cu mențiunea votat. Sesizarea a fost transmisă echipei de incidente.

Ultima oră