simulare video cu autostrada sibiu - făgăraș

Lucrările la autostrada Sibiu – Făgăraș, în lungime de 68 de kilometri, vor începe anul acesta. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a publicat o simulare video cu tronsonul dintre Arpașu de Jos și Sâmbăta de Sus, primul care va intra în lucru.

DRDP Brașov a publicat un clip video cu o prezentare 3D cu viitoarea autostradă Sibiu – Făgăraș. În simulare este prezentat tronsonul al treilea dintre Arpașu de Jos și Sâmbăta de Sus. 

YouTube video

„Prezentare 3D a autostrăzii Sibiu – Făgăraș, Tronson 3,  Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus. Traseul are o lungime de 17,61 km și include construcția a 27 de structuri de artă, printre care și un pod de o complexitate tehnică ridicată în lungime de 820 m. Acest tronson se află într-o fază avansată de proiectare iar construcția efectivă va începe în decursul acestui an”, au transmis reprezentanții DRDP Brașov.

Antreprenorul turc (Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS) are la dispoziție 6,4 miliarde de lei (fără TVA) pentru construcția întregii secțiuni Sibiu – Făgăraș a A13:

  • Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) – Avrig – Mârșa (DJ 105G) în lungime de 14,25 km;
  • Tronsonul 2: Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) în lungime de 19,92 km;
  • Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ105B) în lungime de 17,61 km;
  • Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ105B) – Municipiul Făgăraș (16,26 km) la care se adaugă drumul de legătură cu DN1 (5,6 km).

Finanțarea este asigurată din Programul Transport.

Ultima oră