au apărut viperele în pădurile din zona păltinișului (video foto)
Sursa foto: Salvamont Sibiu

Viperele și-au făcut apariția anul acesta în stațiunea montană Păltiniș. Salvamontiștii sibieni le sugerează turiștilor să fie atenți pe traseele de drumeție pe care le parcurg.

Două vipere au fost surprinse la Păltiniș în timp ce stăteau la soare. Sunt primele vipere observate în stațiunea montană din Sibiu în acest an. Cel mai probabil și-au făcut prezența datorită temperaturilor ridicate.

Sfaturi în cazul mușcăturii de viperă

În cazul unei mușcături de viperă, sfatul salvamontiștilor este să ne îndepărtăm de viperă pentru că prima mușcătură este de atenționare și se numește „mușcătura oarbă”, fără venin, și urmează să atace și a doua oară.
Salvamontiștii sibieni spun că în cazul unei mușcăturii de viperă, drumeții trebuie să sune la 112 și sunt rugați să nu încerce să aplice substanțe, spirt sau orice altceva. Să nu depună efort, să aștepte să vină o echipă medicală care să îi preia. Dacă se poate, locul unde a avut loc mușcătura trebuie să fie ținut sub nivelul inimii pentru a nu fi o presiune prea mare pe vasele sanguine să faciliteze transportul veninului spre inimă.
sursa foto: salvamont sibiu
În zona stațiunii Păltiniș nu au fost foarte multe victime care au decedat din cauza mușcăturii de viperă, chiar dacă ele s-au produs în zone cu acces mai dificil al echipajelor de intervenție, după spusele salvamontistului sibian.

Ultima oră