un hoț a furat chiloți de 1.700 lei din mall de la sibiu și a șterpelit și două telefoane 
foto: arhivă

Un bărbat din județul Alba a fost condamnat la 2 ani și 3 luni închisoare după ce a comis mai multe furturi în mall-ul Promenada Sibiu. Acesta a șterpelit bani, telefoane mobile, dar și articole vestimentare. Toate faptele s-au întâmplat în vara anului trecut. 

Individul a comis mai multe furturi din mall-ul Promenada din Sibiu. A intrat în magazine și, profitând de neatenția angajaților, a furat haine, bani și telefoane mobile. 

Chiloți de peste 1.700 lei 

Primul furt l-a comis în 10 iulie. A intrat în magazinul H&M împreună cu un prieten. Au mers direct la etajul 1, la secția cu haine pentru bărbați. S-au plimbat printre raioane și au ajuns în zona cu lenjerie intimă. Cel care îl însoțea a ieșit din magazin, timp în care inculpatul s-a pus pe furat. Potrivit rechizitoriului publicat pe rejust.ro, acesta a luat mai multe perechi de chiloți, le-a scos sistemul de alarmă și le-a băgat într-o plasă. Douăzeci de minute a durat toată scena în care s-a creat un prejudiciu de 1.789 lei. 

Următorul furt l-a comis în data de 13 iulie 2023. A intrat în magazinul Buzz din Promenada Sibiu, a analizat câteva articole expuse la vânzare și, profitând de faptul că angajații nu se aflau în zona casei de marcat, s-a dus în spartele tejghelei, de unde a furat un telefon marca Huawei P30 Pro în valoare de aproximativ 2.000 de lei, ce aparținea uneia dintre angajate. A băgat telefonul în buzunar și a ieșit din magazin fără să fie observat. 

A doua zi a venit din nou la furat, de această dată în magazinul H&M. Câteva minute s-a uitat la produse, după care, profitând de neatenția unei angajate, a furat un telefon mobil marca Samsung S8 în valoare de aproximativ 800 lei. Mai apoi, a părăsit în grabă magazinul. 

Bărbatul nu s-a oprit aici. În 23 iulie, a intrat din nou în magazinul H&M, a luat mai multe haine l-a braț, le-a desfăcut toate alarmele și le-a băgat din nou într-o plasă. A furat tricouri, cămăși și o șapcă, creând un prejudiciu de 2.613 lei. A doua zi a venit iar în magazin, însă de această dată nu a mai scăpat basma curată, căci a fost recunoscut de agentul de securitate, care l-a reținut până la sosirea polițiștilor. Cu toate acestea, trei zile mai târziu a comis un alt furt. A intrat într-o curățătorie din același mall de unde a furat 953 lei aflați în casa de marcat.  

Recidivist, condamnat pentru furt calificat

Bărbatul este recidivist, săvârșind fapte penale încă de pe vremea când era minor. El a mai fost condamnat anterior la pedeapsa de 5 ani și 6 luni închisoare, printr-o sentință din 2022 a Judecătoriei Aiud. A fost apoi eliberat la termen în data de 16 aprilie 2023, însă nu s-a îndreptat, nu a conștientizat gravitatea faptelor sale și nu s-a integrat în societate, continuând să comită fapte penale. După doar trei luni de la eliberare, a comis toate aceste furturi. 

Instanța a decis să îl condamne la 2 ani și 3 luni de închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată. Sentința nu este definitivă, iar bărbatul poate face contestație. 

Ultima oră