opruț nu se mai întoarce la fc hermannstadt și merge la coșmarul sibiului din ultimele două sezoane

Fundașul dreapta Raul Opruț (26 de ani) are ofertă de la U Cluj, unde poate ajunge dacă își va rezilia angajamentul cu Kortrijk (Belgia). 

Împrumutul lui Raul Opruț de la Kortrijk la FC Hermannstadt a expirat în această vară, iar jucătorul va discuta săptămâna viitoare cu belgienii despre situația sa. Dacă Kortrijk nu se va baza pe el în sezonul viitor, Opruț va solicita rezilirea acordului.

YouTube video

Jucătorul a fost cedat de FC Hermannstadt la Kortrijk, în vara anului 2023, pentru 400.000 de euro plus un procent dintr-un eventual transfer.

Conform GSP, Opruț este dorit insistent de U Cluj, echipa care a tot bătut Sibiul în ultimele două sezoane. ”Șepcile roșii” își propun ca și sibienii intrarea în play-off-ul Superligii în sezonul viitor.

”Noi l-am adus pe Opruț înapoi în iarnă și ca să ne ajutăm pe noi și să avem un fundaș stânga clasic, dar și ca să îl ajutăm pe el, noi îl considerăm un copil al Sibiului, aici s-a realizat. Având situația pe care o avea în Belgia, i-am întins o mână de ajutor pentru că noi eram singurul club unde se putea transfera, fiindcă jucase deja la două echipe. Deți aducându-l pe el, pe ceilalți cumva i-am blocat, asta a fost decizia pe care am luat-o” a spus directorul sportiv Radu Neguț la Ora de Sport. 

Ciubotaru, așteptat să explodeze sezonul viitor

În cazul în care jucătorul va deveni liber de contract, FC Hermannstadt nu va intra în licitație pentru a îl păstra pe fundașul dreapta. Sibienii intenționează pe acest post să mizeze sezonul viitor pe Kevin Ciubotaru (19 ani), jucător transferat în iarna trecută și care a fost folosit de Măldărășanu sporadic, în doar trei jocuri de campionat. ”Noi credem mult în el, a progresat, a învățat foarte multe de la Măldă, mai ales din punct de vedere tactic. Spre surpinderea noastră, chiar dacă a venit de la Glasgow, chiar dacă și-a făcut junioratul în Vest, a venit cu anumite deficiențe, mai ales din punct de vedere tactic, însă el are calități fizice și tehnice extraordinare. E un copil foarte preocupat, iar noi ne-am dori să explodeze” a spus Radu Neguț, directorul sportiv al clubului.

Opruț a strâns 4 selecții la „tricolori” și a jucat ultima dată în amicalul din luna martie de la Madrid cu Columbia, scor 2-3.

opruț nu se mai întoarce la fc hermannstadt și merge la coșmarul sibiului din ultimele două sezoane

 

Ultima oră