fetiță de 14 ani, agresată sexual de un șofer de bolt în sibiu 
Sursa: unsplash.com

O adolescentă în vârstă de 14 ani a fost agresată sexual de un șofer al unei companii de ride-sharing din Sibiu. Individul, în vârstă de 59 de ani, a pipăit-o pe minoră pe picior și i-a atins sânii. Totul s-a petrecut în primăvara anului 2022. 

Minoră agresată sexual de un șofer

Fata de 14 ani se afla împreună cu alte trei prietene. În 20 mai, în jurul orei 18:00, au chemat prin aplicația Bolt un autoturism pentru a se deplasa din Cisnădie în Sibiu. Minora s-a așezat pe scaunul din dreapta-față, în timp ce prietenele ei au ocupat locurile de pe bancheta din spate. Pe parcursul călătoriei, șoferul, în vârstă de 59 de ani, a început să o pipăie pe adolescentă, iar la un moment dat i-a pus mâna pe sâni. 

„Martora a declarat că a observat cum la un moment dat șoferul autoturismului Toyota, înregistrat pe firma de transport Bolt, i-a pus mâna pe picior persoanei vătămate, care se afla pe locul din față de lângă șofer, fără a-i cere permisiunea și a avea o discuție în acest sens. Șoferul autoturismului și-a ținut mâna pe piciorul persoanei vătămate până ce au ajuns la Piața Rahovei din Sibiu. Mai târziu, după ce inculpatul a oprit în stația de autobuz pe strada Siretului, două martore au ieșit la magazin și persoana vătămată cu altă martoră au ieșit la o țigară lângă mașina inculpatului. Apoi acestea două din urmă au intrat în mașină, persoana vătămată s-a așezat tot pe locul din față de lângă șofer. Potrivit celor declarate de martoră, persoana vătămată a venit apoi lângă ea în spate și i-a arătat pe telefonul său un mesaj scris de ea care conținea textul <<Bă fra, ăsta mi-a pus mâna pe sân>>. După aceasta, persoana vătămată a rămas pe locul din spate, în față lângă inculpat urcându-se cealaltă martoră. După ce s-a urcat în spate și cealaltă martoră, cu toții s-au întors cu același autoturism în Cisnădie, timp în care nu s-a mai întâmplat altceva”, se arată în rechizitoriul publicat pe rejust.ro. 

Fata de 14 ani a declarat în fața anchetatorilor că a fost deranjată de gestul șoferului, însă nu i-a spus nimic, ci doar ș-a retras piciorul. Dar, fiindcă spațiul în mașină era îngust, mâna individului tot a atins piciorul ei. De asemenea, fata a declarat că nu a reacționat deoarece i-a fost frică să nu le încuie în mașină. „Persoana vătămată a declarat că, atunci când inculpatul i-a pus mâna pe sânul stâng, ea nu a zis nimic, a ieșit din mașină și s-a pus pe bancheta din spate”, se arată în rechizitoriu. 

Șoferul a spus că l-a luat valul

Toate acestea au putut fi probate cu ajutorul unei înregistrări video efectuate în mașină, iar recent șoferul a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. 

Individul a menționat că nu are o explicație pentru ce a făcut, iar când a fost întrebat dacă i-a pus mâna pe sân fetei, a declarat astfel: „Probabil, am atins-o”. Potrivit rechizitoriului, șoferul a precizat că „l-a luat valul un pic”. 

Agresiunea sexuală se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 10 ani. Dar, fiindcă inculpatul a recunoscut ce a făcut, nu are antecedente penale și are o vârstă înaintată, instanța a decis să îi dea o pedeapsă mai ușoară. „Nu prezintă niciun interes social privarea inculpatului de libertate la acest moment, mai ales având în vedere vârsta înaintată a acestuia, îndeplinirea obligațiilor din cursul termenului de supraveghere fiind un semnal de alarmă suficient și eficient pentru a atrage atenția inculpatului și a asigura că nu va mai fi implicat în activități infracționale. Pedeapsa stabilită prin acord, atât în ceea ce privește cuantumul, cât și modalitatea de individualizare, răspunde funcțiilor de prevenție, educație, prioritare într-un astfel de caz”, se arată în rechizitoriu. 

Prin urmare, șoferul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală. El va rămâne sub supraveghere timp de 2 ani și 6 luni și va trebui să respecte mai multe măsuri, printre care: să se prezinte la serviciul de probațiune, să primească vizitele consilierului de probațiune, să anunțe dacă își schimbă locuința ori dacă se deplasează din oraș mai mult de 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă și să presteze muncă în folosul comunității timp de 60 de zile, fie în cadrul Primăriei Sibiu, fie la Muzeul în aer liber. 

Ultima oră