dezvoltarea turismului trebuie să fie o prioritate pentru consiliul județean sibiu (video)
Screenshot
YouTube video

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea: „Bogdan Trif a făcut performanță în perioada în care a fost ministru al Turismului. Este ministrul care a introdus tichetele (vouchere) de vacanță.”

Cinci dintre cele mai importante realizări ale mele din perioada în care am fost ministru al Turismului:

1. Am introdus voucherele de vacanță (tichetele turistice). După ce, în 2020, guvernarea de ”dreapta” le-a eliminat, le-am reintrodus când am revenit la guvernare, astfel încât 1.800.000 de români beneficiază de vouchere de vacanță.

Este o realizare cu care mă mândresc foarte mult.

2. Am asigurat toate pachetele turistice, astfel încât, dacă agenția de turism intră în insolvență, românii își pot continua vacanța sau pot primi banii înapoi, asigurarea intrând în obligația agenției de turism.

3. Am actualizat masterplanul de investiții în turism și am finanțat toate proiectele pentru care a fost depusă documentația la Ministerul Turismului. La Sibiu, s-a realizat Baza Salvamont de la Păltiniș.

4. Am obținut finanțare pe bani europeni nerambursabili pentru toate proiectele depuse.

5. România a reușit cea mai mare creștere procentuală a numărului de turiști, de 8.9%, potrivit EUROSTAT, în timp ce media europeană a fost de 2,3%.

Echipa PSD de la Consiliul Județean va transforma județul Sibiu într-un pol turistic din România. Avem atâtea puncte de atracție turistică în fiecare ”colț” al județului! Trebuie doar voință și inteligență pentru a le pune în valoare!

MFC 21240002

Ultima oră