curtea grădiniței nr. 14 din sibiu, transformată într-o grădină de relaxare, liniște și învățare (foto)

Copiii care învață la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 14 au, de astăzi, o grădină de relaxare, de liniște și de învățare. Curtea a fost amenajată în cadrul proiectului pilot GRLI în parteneriat cu Ministerul Educației, Asociația Creștini și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Grădinița cu Program Prelungit Nr 14. Sibiu a organizat, vineri, evenimentul Ziua Porților Deschise și a inaugurat, totodată, proiectul pilot GRLI (Grădina de Relaxare, Liniște și Învățare) în parteneriat cu Ministerul Educației, Asociația Creștini și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

„Am avut ca invitat de onoare pe doamna inspector pentru educație timpurie prof. Dr. Turean Maria și doamne director de la grădinițele din Sibiu (Prof. Dir. Lungu Simona-Grădinița cu P.P. Nr. 18 Sibiu, Prof. Dir. Păun Georgiana-Grădinița cu P.P. Nr. 22 Sibiu, Prof. Dir. Năstase Manuela-Grădinița cu P.P. Nr. 28 Sibiu, Prof. Dir. Cucer Anița- Grădinița cu P.P. Frații Grimm Sibiu, prof. Dir. Trif Flavia și prof. Metodist Rusu Ana Maria de la Grădinița cu P.P. Nr. 26 Sibiu, Coordonator proiect pilot GRLI SIBIU- prof. Înv. Preșc. Roxana Moise-Gradinita cu P.P. Nr. 43 Sibiu. De asemenea, la acest eveniment au participat și părinți din zona arondată atât grădiniței cat și creșei noastre, împreună cu copiii care vor veni din toamnă la grădiniță și creșă”, spun reprezentanții grădiniței.

curtea grădiniței nr. 14 din sibiu, transformată într-o grădină de relaxare, liniște și învățare (foto)

Curte de poveste la Grădinița cu P.P. nr. 14

Proiectul implementat se desfășoară la nivel național și este un concept nou de educație outdoor. Curtea grădiniței a fost amenajată astfel pe mai multe zone: zona de relaxare, zona de liniștire, zona de învățare și zona pereții ne surprind.

„Fiecare zonă în parte pune la dispoziția copiilor mai multe materiale cum ar fi: materiale din natură, cabană cu cărți, lădițe cu nisip, bucătărie cu vase, lacul cu pești, materiale de colorat și pictat, lacul cu pești, grădina cu legume, cort și standul de limonadă. Activitățile cu copiii se vor desfășura zilnic în zonele proiectului, conform unei planificări stabilite la nivel de unitate”, spun reprezentanții grădiniței.

Conceptul are un impact pozitiv asupra stării emoționale și comportamentului copiilor, fiind o modalitate interesantă și creativă prin care ei se pot juca, pot învăța și pot socializa unii cu ceilalți.

Ultima oră