Pall-Ex România, lider în soluții de distribuție a mărfurilor paletizate, anunță lansarea oficială a unui nou centru logistic de cross-dock situat în Săliște. Această inițiativă ambițioasă marchează un pas important în expansiunea companiei și în angajamentul său de a oferi servicii logistice de excepție pe piața românească.

Revoluția în expedițiile expres de mărfuri paletizate spre beneficiul clienților

De la lansarea sa în 2011, Pall-Ex a revoluționat conceptul de expediție expres a mărfurilor paletizate, oferind producătorilor, importatorilor și distribuitorilor un canal eficient de distribuție către clienții finali și retaileri. Soluția inovativă permite clienților Pall-Ex să vândă și să livreze peste noapte, cantități optime de marfă, direct clienților finali, scăpând astfel de intermediari și de stocuri nedorite în lanțul de aprovizionare. Serviciul unic pe piața românească permite de exemplu încărcarea mărfurilor în ziua solicitată și livrarea la destinație, în prima parte a zilei următoare, performanta neegalata în piață. Beneficiile sunt imediate, prin livrări precise, la timp, la costuri atractive și în siguranța.

Acest lucru vine cu alte avantaje esențiale pentru parteneri, prin eliminarea stocurilor, a capitalului blocat in stocuri cu livrare la timp. Marfa ajunge în siguranță, coeficientul de deteriorare fiind cel mai mic din industrie, sub 0.2% si este asigurata de către Pall-Ex, la valoarea de achiziție.

Extinderea serviciilor internaționale

Pall-Ex nu se limitează doar la piața internă. Compania și-a extins serviciile internaționale, conectând rețelele Pall-Ex din Europa, oferind clienților posibilitatea de a expedia mărfuri rapid și eficient între țările europene. Acest serviciu internațional le oferă clienților acces la o rețea logistică vastă și extrem de bine coordonată.

Investiții și dezvoltare durabilă

Proiectul centrului logistic de la Săliște se desfășoară în trei etape. Prima etapă va inaugura o suprafață de 10.600 mp până la finalul lunii iulie 2024. În 2025, se vor adăuga încă 2.700 mp, iar în 2026, alți 3.000 mp, ajungând la un total de 16.300 mp. Investiția inițială este de 9 milioane de euro în infrastructură și 2 milioane în echipamente IT, software și sisteme de siguranță. Investiția și proiectul prevăd ca în mai puțin de 12 luni,  să fie inaugurat și un depozit de logistică

‘’Vom inaugura anul acesta prima faza, cu o investiție inițială de 9 milioane Euro in infrastructura  si alte 2 milioane investite in echipamente IT, softuri si sisteme de siguranță, în colaborare cu partenerii noștri, Stefano Albarosa si Total NSA, noul hub logistic reprezintă un punct de reper în evoluția sectorului logistic din România. Proiectul, conceput pentru eficiență energetică și sustenabilitate, va include echipamente și tehnologii avansate, care vor contribui la reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră, optimizarea gestionării și reciclării deșeurilor, precum și utilizarea eficientă a iluminatului și încălzirii. Proiectul isi va continua extinderea logistica cu o investite de catre grup a încă 4,7 milioane de euro.’’ a detaliat Danor Ionescu, CEO Pall-Ex România

Deschiderea noului Hub Logistic de la Săliște aduce beneficii directe pentru clienții Pall-Ex România

Noul hub logistic din Săliște aduce în zonă toate beneficii clienților Pall-Ex România, inclusiv reducerea timpilor de tranzit, securitatea mărfurilor și accesibilitate sporită. Cu un teren de 269.934 mp, hub-ul include facilități pentru angajați și șoferi, garaj pentru stivuitoare, stație de pompe și clădiri administrative, toate proiectate pentru a sprijini eficient transportul și depozitarea mărfurilor.

’Pall-Ex România este mândră să evidențieze beneficiile semnificative pe care noul său Hub Central le va aduce clienților noștri. Deschiderea acestui centru avansat este o piatră de temelie în expansiunea noastră, și o promisiune de îmbunătățire continuă a serviciilor oferite clienților noștri. Aceștia s-au putut concentra pe creșterea afacerii si pe calitatea produselor lăsând grija aspectelor logistice în seama specialistului Pall-Ex.’’

evidențiază Danor Ionescu CEO Pall-Ex România

Parteneriat și inovație

Pall-Ex România își consolidează angajamentul de a aduce inovație și excelență în serviciile logistice printr-un parteneriat strategic cu AIC Real Estate și Total NSA.

“În colaborare cu partenerii noștri în construcția acestui nou Hub central, Stefano Albarosa, CEO AIC Real Estate, și Total NSA, suntem dedicați să aducem inovație și excelență în fiecare aspect al serviciilor noastre. Noul Hub logistic al Pall-Ex România este un testament al acestor angajamente, oferind clienților noștri avantajele unor soluții logistice de vârf, concepute pentru a sprijini creșterea și succesul afacerilor lor,”

a declarat Danor Ionescu, CEO Pall-Ex România.

Stefano Albarosa, CEO AIC Real Estate, a subliniat importanța și succesul colaborării: “Colaborăm atât cu Total NSA, cât și cu Pall-Ex de mulți ani și suntem foarte bucuroși că am contribuit la realizarea acestui proiect foarte important. Avem o experiență de peste douăzeci de ani în dezvoltarea de centre logistice, independent dar și în colaborare, și nu avem nicio îndoială că acest proiect va îndeplini și va depăși așteptările atât ale Pall-Ex, cât și ale Total NSA.”

Nelu Domnariu, Acționar Principal SC Total NSA SRL, și-a exprimat recunoștința și entuziasmul pentru parteneriatul cu Pall Ex România: “Suntem recunoscători și bucuroși totodată pentru faptul că ni s-a oferit oportunitatea de a colabora cu un jucător colosal în domeniul logistic precum Pall-Ex și că locația propusă de noi a fost aleasă de către acesta, pentru a dezvolta un nou și puternic hub logistic regional. Vedem un potențial predictibil și sustenabil în dezvoltarea zonei Săliște/Sibiu/România, situată strategic din punct de vedere al infrastructurii rutiere principale pe culoarul IV european, ca centru logistic important și având un jucător în segmentul logistic atât de important precum Pall-Ex, locatar principal. Ne străduim să satisfacem la cele mai înalte standarde tehnice de calitate așteptările clienților noștri cu proiecte imobiliare personalizate, realizate astfel încât să se conformeze pe deplin cerințelor acestora.”

Impactul social și economic

Deschiderea acestui Hub in Săliște va oferi locuitorilor din Mărginimea Sibiului, un loc de muncă aproape de casă, prin noi oportunități de angajare și acces la tehnologie avansată. Acesta este angajamentul Pall-Ex România față de creșterea organică a afacerii și dezvoltarea comunităților in care operează, cu sprijinul autorităților locale din zonă, cu care există un contact permanent.

Promisiunea Pall-Ex România lider în domeniul logisticii

Noul hub logistic de la Săliște este o promisiune a Pall-Ex România de a oferi servicii imbatabile, siguranță sporită, eficiență și sustenabilitate.

“Suntem mândri să marcăm acest moment ca un nou capitol în povestea noastră de succes și invităm clienții noștri să se bucure de beneficiile acestei expansiuni”, a concluzionat Danor Ionescu.

Pall-Ex România continuă să inoveze și să se extindă, consolidându-și poziția de lider în domeniul logisticii.

Ultima oră