dezinfecție de urgență la spitalul județean sibiu, din cauza unei bacterii adusă în unitate de o pacientă
Sursa foto: Facebook/Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

Spitalul Județean de Urgență Sibiu informează faptul că, joi, timp de aproximativ două ore, în jurul amiezii, activitatea s-a desfășurat la nivel redus după ce s-au făcut dezinsecții de urgență. Pacienta avea ulcer varicos suprainfectat cu acinetobacter.

După ce în noapte de miercuri spre joi la Spitalul Județean din Sibiu a ajuns o pacientă ale cărei analize medicale au relevat existența unei bacterii, conducerea spitalului alături de Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale au hotărât dezinfectarea zonei.

„Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu adresează scuze în eventualitatea creării unui disconfort în cursul zilei de 06.06.2024, când, timp de aproximativ două ore, în jurul amiezii, activitatea în Unitatea de Primiri Urgențe s-a desfășurat la capacitate redusă. Motivul pentru care a fost necesară o reorganizare a activității UPU, precum și dirijarea patologiilor ușoare către CPU al Spitalului Militar a fost efectuarea unei dezinfecții în rotondă. În urma unui caz care s-a prezentat în cursul nopții trecute la Unitatea de Primiri Urgențe (o pacientă ale cărei analize medicale au relevat existența unei bacterii) conducerea spitalului alături de Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale au hotărât dezinfectarea zonei pentru a asigura în continuare buna funcționare a serviciului și un mediu steril și sigur de tratare a pacienților. Din fericire, activitatea a revenit la normal în cel mai scurt timp. Vă mulțumim pentru înțelegere”, se arată într-o postare pe facebook a Spitalului Județean de Urgență Sibiu.

Ultima oră