turiștii din israel, cei mai de coșmar pentru hotelierii și pensiunile din sibiu
Sursa foto: romania-photo-tours.com

Numărul turiștilor străini care vin să viziteze Sibiul a crescut semnificativ în ultimele săptămâni. Chiar și așa turiștii români reprezintă principala clientelă pentru pensiunile din municipiu. Administratorii mai multor unități de cazare consideră că românii au „un bun simț” mai dezvoltat decât cei care vin din alte țări.

Administratorii mai multor pensiuni din Sibiu au povestit experiențele pe care le-au avut cu turiștii străini, dar și cu cei români. Dacă furturile de prosoape sau de alte obiecte de uz casnic nu reprezintă o problemă întâlnită de administratorii de pensiuni din Sibiu, situațiile în care turiștii uită lucruri în camere sau care lasă dezordine, nu sunt deloc puține.

„Un turist și-a uitat o șapcă și voia să i-o trimit în străinătate, de unde era el. Nu îmi amintesc să fi fost de firmă. O doamnă și-a uitat parfumul, dar l-a luat când a revenit la cazarea noastră și de atunci este client fidel. Cei mai mulți își uită încărcătoarele de telefon”, a spus Mihaela, proprietara Pensiunii Ela.

În continuare, lucrurile uitate adesea de turiști sunt încărcătoarele de telefon și hainele. „Se întâmplă des să uite articole de îmbrăcăminte, dar luăm legătura cu clienții și le trimitem lucrurile prin curier”, a spus Aurelian, administratorul Pensiunii Luceafărul.

Foarte rare cazurile de furt la pensiunile din Sibiu

Proprietarii și administratorii de pensiuni din Sibiu spun că furtul nu reprezintă un obicei pentru turiștii care se cazează în Sibiu. Foarte rare sunt cazurile în care turiștii au plecat cu prosoapele și chiar și așa proprietarii cred că nu au făcut-o intenționat. „În patru ani de când administrez pensiunea nu am avut cazuri de furt”, a spus Aurelian Crafcencu, administratorul Pensiunii Luceafărul.

Nici proprietara unei pensiuni de pe Strada Nouă nu s-a confruntat cu astfel de situații. „Nu se fură. De douăzeci de ani nu îmi amintesc să fi avut astfel de situații. Poate vreun prosop să fi dispărut, să îl fi luat din greșeală cu ei la plecare, dar în rest nimic”, a spus Mihaela, proprietara Pensiunii Ela.

turiștii din israel, cei mai de coșmar pentru hotelierii și pensiunile din sibiu

Turiștii români, mai cu „bun simț” decât străinii

Turiștii români sunt văzuți de către administratorii pensiunilor fiind mult mai atenți la felul în care lasă camerele după ședere. La polul opus, israelienii, ucrainenii și spaniolii sunt cei mai dezordonați. „Sunt oameni și oameni, dar în general cei mai neglijenți sunt israelienii. La cine nu te aștepți îți lasă curat, iar alții după o singură noapte lasă dezastru”, a spus Mihaela, proprietara Pensiunii Ela.

Administratorul Pensiunii Luceafărul spune că a avut o experiență proastă cu clienții ucraineni. „Din punctul meu de vedere turiștii români sunt puțin cu mai bun cu simț decât cei străini. Am avut grupuri de spanioli și ucraineni care au lăsat mare deranj. Îmi amintesc ca atunci când a început războiul am avut o rezervare pentru zece ucraineni. Au lăsat dezordine, mocheta și patul pătat. Mă așteptam la o mai mare atenție mai ales că le oferisem o noapte de cazare gratuită. Altădată, de la alți turiști am găsit pereții sparți”, povestește administratorul Pensiunii Luceafărul.

Spre deosebire de restul, reprezentanții Pensiunii Hermanni susțin că nu au observat diferențe de comportament între turiștii români și cei străini.

 

 

 

Ultima oră