proprietarii de apartamente unde se consumă droguri riscă 5 ani de închisoare
Sursa: unsplash.com

Președintele Klaus Iohannis a promulgat recent o lege care implică o responsabilitate mai mare pentru proprietarii de apartamente în care se consumă droguri. Conform noilor prevederi, orice administrator sau proprietar de clădire sau apartament are obligația să anunțe autoritățile în cazul în care descoperă că un chiriaș consumă droguri în locația sa, scrie EuroNews.

În caz contrar, proprietarul poate fi acuzat de tolerare a consumului de droguri și se expune la pedepse ce pot ajunge până la 5 ani de închisoare. Pentru localuri sau spații destinate publicului, pedepsele sunt mai severe, variind între 2 și 7 ani de închisoare.

În plus, traficanții care își desfășoară activitatea în locuri precum spitalele, școlile sau penitenciarele vor primi pedepse majorate cu o treime.

Vlad Zaha, criminolog, a comentat asupra acestei legi, exprimând îngrijorarea că nu există argumente solide care să susțină o astfel de măsură. De asemenea, se așteaptă ca consumul de droguri să se intensifice în spațiile publice, pe baza acestei legi.

Ultima oră