nicolae popa, eroul zilei la sibiu dupa ce a salvat un om în stop cardio-respirator pe milea

Nicolae Popa, asistent medical la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Sibiu, este eroul zilei după ce, miercuri, a salvat un om care a suferit un stop cardio-respirator la volan. Nicolae a sărit în ajutorul lui fără vreo ezitare. 

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 12:00, un bărbat a suferit un stop cardio-respirator la volan. Se afla la intersecția dintre bulevardul Vasile Milea și strada Moldoveanu. În aceeași zonă era și Nicolae Popa, asistent medical la SAJ, care a observat că bărbatul era în stare de inconștiență și și-a dat seama imediat ce a pățit. Fără să ezite, a coborât din mașină și a început manevrele de resuscitare. 

„Un coleg de-al nostru, asistent medical la Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, aflându-se cu mașina personală în trafic, a observat o persoană în stare de inconștiență, care se afla la volanul mașinii așteptând la semaforul intersecției Moldoveanu cu G-ral V. Milea. Recunoscând stopul cardio-respirator, fără sa stea pe gânduri, a coborât din mașină și a început manevrele de resuscitare. În același timp a fost alertat Serviciul Unic de Urgență 112 pentru alertarea echipelor medicale. Colegul nostru a continuat manevrele de resuscitare până la sosirea unui echipaj de la ISU care a preluat și continuat manevrele. Din fericire, inima bărbatului de 64 de ani a răspuns manevrelor și a fost transportat la UPU Sibiu pentru îngrijiri de specialitate”, a precizat Vasile Scridon, purtătorul de cuvânt al SAJ Sibiu.

În mai puțin de 24 de ore, doi oameni au fost resuscitați pe stradă, cu succes, de salvatori, iar asta datorită începerii precoce a manevrelor de resuscitare și continuarea lor până la sosirea echipajelor medicalizate. „Dorim să aducem acest caz în atenția cetățenilor orașului nostru, pentru a arăta cât de importantă este începerea manevrelor de resuscitare cât mai repede cu putință. Felicitări colegului nostru! Suntem mândri de tine”, au transmis reprezentanții SAJ Sibiu. 

Citește și: Sibian găsit inconștient pe strada Cibinului, resuscitat cu succes

Ultima oră