Concurs de off-road cu mașinuțe teleghidate super performante, pe un traseu special amenajat la Rășinari (video)

În Rășinari se organizează un concurs de mașini off-road teleghidate în miniatură. Până în acest moment, competiția a reunit 52 de participanți, care își vor testa micile vehicule pe trasee extrem de dificile. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 22 iunie iar doritorii se pot înscrie încă.

YouTube video

O competiție RC Crawling este un eveniment de concurs în care participanții folosesc vehicule teleghidate (RC – Radio Controlled) special concepute pentru a naviga pe terenuri dificile, simulând în mod realist cățărările off-road. Aceste competiții sunt populare printre entuziaștii de modele reduse și vehicule off-road și implică vehicule dotate cu suspensii articulate, anvelope speciale și motoare puternice, care le permit să treacă peste obstacole dificile, cum ar fi roci, pante abrupte, noroi și alte tipuri de teren accidentat.

„La Rășinari va fi un concurs cu mașini 1/10. Vor fi mai multe trasee pe care le vor parcurge cu mașinile lor. Sunt de trecut 10 porți pe un teren accidentat. Nu există nicio taxă, dar există în schimb un regulament de construcție a mașinilor. Spectatorii nu pot participa pentru că mașinile trebuie preparate și construite înainte. Sunt 52 de înscriși până acum”, spune Radu Balasiu, organizatorul evenimentului.

Concurs de off-road cu mașinuțe teleghidate super performante, pe un traseu special amenajat la Rășinari (video)

Pasiunea pentru mașinuțe off-road poate fi destul de costisitoare. Un proprietar poate cheltui între 1000 și 3000 de euro pentru a-și actualiza toate dotările mașinii, astfel încât aceasta să arate și să funcționeze cât mai bine.

„O mașină costă între 1000 și 3000 de euro”, mai spune organizatorul.

Înscrierile trebuie trimise fie pe numărul de WhatsApp: 0730886480, fie pe adresa de e-mail radu@sailingtours.ro, până la data de 19 iunie 2024. Cei interesați pot consulta regulamentul de participare aici.

Ultima oră