candidații pnl la primăriile sibiu și cisnădie, obligați de bej să șteargă un clip electoral și să dea jos mai multe bannere de pe panouri stradale
Gheorghe Huja (stânga) și Adrian Bibu (dreapta)

Adrian Bibu, candidat la Primăria municipiului Sibiu, și Gheorghe Huja, candidat la Primăria orașului Cisnădie, ambii din partea PNL, au fost obligați de Biroul Electoral de Circumscripție Sibiu, respectiv de Biroul Electoral Județean Sibiu, să șteargă un videoclip electoral de pe rețelele de socializare, respectiv să dea jos mai multe materiale electorale puse ilegal pe panouri stradale. 

Adrian Bibu, reclamat de un alt candidat la Primăria Sibiu 

Adrian Bibu, candidatul PNL la Primăria Sibiu, a fost reclamat de Cristian Marinescu, candidatul la primărie din partea Partidului Patrioților, la Biroul Electoral Sibiu, din cauza unei postări de pe Facebook. În reclamație, Marinescu nu a formulat nicio solicitare concretă și nu a motivat cererea, arătând doar că „nu i se pare normal ca intimatul să folosească spațiul din fața Sălii Transilvania pentru campania sa și că este vorba despre o competiție neloială, solicitând a se verifica dacă se încalci prevederile legale”, potrivit Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 al Municipiului Sibiu. 

Biroul Electoral Sibiu a analizat clipul, fiind vorba despre o filmare realizată în fața Sălii Transilvania, acolo unde se desfășura un eveniment al Crucii Roșii. „Dragi sibieni, prietenii de la Crucea Roșie vă așteaptă la consultații gratuite în curtea Sălii Transilvania, în fiecare între orele 09:00-17:00, în cadrul Caravanei de Sănătate, până la data de 14 iunie”, a spus Bibu în videoclipul încărcat pe Facebook. BEC Sibiu a precizat că materialul video postat de Bibu reprezintă un material de propagandă electorală, având în vedere formula de adresare „dragi sibieni”, folosită de candidat. Prin urmare, BEC Sibiu a dispus ștergerea clipului de pe rețelele de socializare, fără a fi necesară luarea unor măsuri administrative sau aplicarea unor sancțiuni contravenționale. 

Gheorghe Huja, pus să dea jos materialele electorale amplasate ilegal 

Gheorghe Huja, candidatul PNL la Primăria Cisnădie, a fost reclamat de USR Sibiu fiindcă, în perioada precampaniei, a amplasat pe raza orașului mai multe anunțuri pe panouri publicitare de mari dimensiuni cu privire la proiectele inițiate. În sesizare se arată că, odată cu începerea campaniei electorale, textul scris în partea inferioară a panourilor – inițiator proiect Primar Gheorghe Huja – a fost acoperit. 

candidații pnl la primăriile sibiu și cisnădie, obligați de bej să șteargă un clip electoral și să dea jos mai multe bannere de pe panouri stradale

Materialele publicitare folosite înainte de campanie au fost folosite și ulterior, a constatat BEJ Sibiu care a decis că Huja a făcut propagandă electorală cu materiale ilegale și a dispus astfel îndepărtarea lor. 

Ultima oră