academia de fotbal măgura va juca în superliga feminină de fotbal
Foto: Noi suntem Hermannstadt

Invitată de Federația Română de Fotbal să joace în sezonul viitor al Superligii de fotbal feminin, Academia de Fotbal Măgura a acceptat propunerea și va evolua în premieră în primul eșalon!

După ce a terminat sezonul recent încheiat pe locul 3 în Seria B din Liga 2, Academia de Fotbal Măgura (care a evoluat sub denumirea de FC Hermannstadt) a fost invitată de Federație să joace în primul eșalon. În Superliga de fete au apărut locuri libere după retragerile echipelor Banat Girls și Poli Timișoara.

Doar opt echipe joacă în primul eșalon, unde sistemul este cu sezon regular, apoi play-off (locurile 1-4) și play-out (locurile 5-8), startul competiției fiind programat la data de 25 august.

Vicepreședintele Academiei de Fotbal Măgura, Iulian Pițigoi a anunțat miercuri că s-a acceptat invitația Federației de a juca în Superligă. Clubul Măgura a plătit taxa de înscriere în Liga 1 și va evolua în premieră în primul eșalon, cel mai probabil tot sub denumirea de FC Hermannstadt.

”Sunt costuri în plus, vom discuta cu sponsori și ne dorim să ajungem la un buget care să ne permită să rezistăm la Liga 1. Avem nevoie și de sprijinul Primăriei Sibiu, să primim și noi bani pe Agenda Sportivă, Academia de Fotbal Măgura este un club sibian, chiar dacă ne antrenăm și jucăm la Cisnădie. Deocamdată, casa noastră este Cisnădie, acolo am găsit înțelegere și sprijin pentru baza sportivă” a declarat Iulian Pițigoi, vicepreședintele Academiei de Fotbal Măgura.

Echipa de fotbal feminin a Academiei de Fotbal Măgura evoluează în competițiile organizate de Federația Română sub egida clubului AFC Hermannstadt. Parteneriatul dintre cele două cluburi legat de echipa de fete se semnează în fiecare vară și cel mai probabil va continua și sezonul viitor.

Proiectul început în anul 2018 de Academia de Fotbal și Tenis Măgura se dezvoltă, odată cu parteneriatele cu Școala Sportivă Șoimii și cu Liceul Tehnologic ”Miu” din Cisnădie, unde s-au înființat clase cu profil integrat de sport.

academia de fotbal măgura va juca în superliga feminină de fotbal
Foto: Noi suntem Hermannstadt

 

 

Ultima oră