poliția din sibiu acuzată că a sancționat pe nedrept un taximetrist implicat într-o tamponare (video)

Un șofer de taxi susține că a fost neîndreptățit de poliția din Sibiu după ce a fost implicat într-un accident în sensul giratoriu de pe strada Rahovei la intersecția cu bulevardul Mihai Viteazu.

Două mașini au fost implicate într-un accident fără victime la sensul giratoriu de pe strada Rahovei. Un taximetrist și un alt conducător auto s-au tamponat la intrarea în sensul giratoriu. Vasile Cârstea, șoferul de taxi, susține că el nu este vinovatul cauzării accidentului.

„Eram pe strada Rahovei, voiam să ajung la Lidl pe strada Doamna Stanca. Mă aflam pe banda 1 si pe banda 2 era aglomerat. Pe banda unde este stația de taxi nu este bandă de mers, pe acolo a ocolit o mașină pe partea dreaptă și a făcut tot dreapta. Eu nu l-am văzut și am intrat în el. Eu am știut că nu sunt de vină, dar polițistul a spus că eu sunt vinovatul. Ne-am dus la poliție, ne-au fost reținute permisele de conducere și mie și celuilalt șofer și a zis că ne vedem într-o jumătate de oră la locul faptei. Ne-a întors în giratoriul respectiv. I-a spus omului că nu avea ce căuta pe partea dreaptă că e scuar și linie continuă. I-a dat de înțeles omului că el e de vină. Ne-am întors la sediul poliției, ne-au pus să facem schema și între timp a ieșit din birou polițistul care a venit pe strada Rahovei și încă unul care nu avea legătură cu accidentul și mi-au spus că le pare rău dar eu sunt vinovatul pentru că am făcut dreapta și nu m-am asigurat”, a spus taximetristul.

Instructor auto: „Taximetristul trebuia să se asigure”

Potrivit unui instructor auto, Poliția Sibiu a procedat corect deoarece „e interzisă oprirea sau staționarea în stațiile de taxi, nu circulația. Taximetristul trebuia să se asigure când a virat la dreapta”. Astfel, Poliția Sibiu a procedat corect în cazul accidentului din sensul giratoriu dintre strada Rahovei și bulevardul Mihai Viteazu.

Mai mult, șoferul de taxi a rămas fără talon din cauza cauciucurilor uzate. Acesta a încercat să îi arate polițistului că și cauciucurile de la mașina lui sunt la fel de uzate. „Mi-a zis că o să îmi rețină talonul pentru că nu aveam cauciucuri conforme. Într-adevăr aveam un cauciuc care avea uzură mai multă, nu prea aveam ce să comentez. Atunci i-am arătat cauciucurile de la mașina poliției cu care venise pentru că avea cauciucurile mai proaste decât ale mele”, a mai spus Vasile Cârstea.

Șoferul de taxi nu a semnat procesul verbal și a depus cerere pentru a merge în audiență la șeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea.

Ora de Sibiu va reda și punctul de vedere al IPJ Sibiu atunci când îl va primi.

 

 

 

 

Ultima oră