grecia lansează o aplicație pentru turiști, inclusiv pentru români

Ministrul Turismului, Olga Kefalogianni, și ministrul Digitalizării, Dimitris Papastergiou, au anunțat lansarea aplicației mAiGreece. Este vorba despre o platformă digitală, care le va oferi turiștilor informații, inclusiv, în limba română despre obiective turistice, plaje, spitale sau alte puncte de interes pentru toți vizitatorii străini.

mAiGreece este o aplicație digitală, bazată pe inteligența artificială, care le poate oferi turiștilor toate informațiile de care au nevoie, așa încât ei să se bucure de o ședere cât mai relaxantă și plăcută în Grecia. mAIGreece va fi disponibilă începând cu data de 10 iunie, iar turiștii vor putea interacționa cu ghidul AI într-un mod similar interacțiunii pe care o cunosc de la ChatGPT. Ei vor putea trimite întrebările în limba nativă, fie în scris, fie verbal, iar robotul le va răspunde imediat. Aplicația funcționează ca un asistent personal de călătorie, cunoscător al mai multor limbi.

Potrivit Digi24, aplicația poate genera explicații în 31 de limbi, cele 24 de limbi oficiale ale UE, dar și în albaneză, chineză, japoneză, turcă, ebraică, arabă și coreeană. Doritorii o vor putea accesa gratuit de dispozitivele mobile prin App Store și Play Store.

Totodată, mAIGreece va folosi localizarea utilizatorului său, pentru a-i furniza acestuia informații în legătură cu toate atracțiile turistice existente în proximitatea sa. Astfel, vizitatorii veniți de pe alte meleaguri vor putea ajunge, sigur și rapid, la muzee, situri arheologice, plaje, spitale, secții de poliție, ambasade sau consulate.

Ultima oră