daniela cîmpean: „gura râului are bani alocați și un program clar pentru introducerea rețelei de gaz metan. primarul călin va fi cel care va aduce un plus de confort gurănilor!”
Președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean și primarul din Gura Râului, Gheorghe Călin

La câteva zile după ce administrația liberală din Rășinari a inaugurat rețeaua de distribuție a gazului metan, președinta Consiliului Județean Sibiu vine cu vești bune și pentru locuitorii din Gura Râului: „Împreună cu primarul gurănilor, Gheorghe Călin, am consultat calendarul privind aducerea gazului metan în comună. Astfel, până la sfârșitul lunii iulie va fi publicată „Documentația de atribuire” în Monitorul Oficial al României, la finele lui august se va încheia evaluarea ofertelor, iar câștigătorul lucrărilor va fi anunțat pe 1 septembrie. Compania care va executa lucrările va avea 15 luni de zile la dispoziție, astfel încât, pe 30 noiembrie 2025, Gura Râului va avea rețea de gaz metan funcțională.”

Banii sunt asigurați prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, derulat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și al Administrației, valoarea investiției fiind de 30 de milioane lei.

Potrivit documentației, lungimea rețelei de gaz metan va fi de 26,6 km și va avea 1.379 de branșamente, din care 90 sunt pentru agenți economici și instituții. Pe lângă rețeaua de distribuție, la Gura Râului se va realiza și o Stație de reglare, măsurare și pornire (SRMP), cu o presiune de plecare de 4 bari.

Noua rețea va fi racordată la sistemul național de transport din viitoarea conductă de înaltă presiune Orlat – Gura Râului – Păltiniș (zona Arena Platoș), care va avea 14,3 km, investiție în curs de realizare de către Transgaz SA.

Publicat la Comanda PNL Filiala Sibiu, cod AEP 21240015

Ultima oră