vremea se încălzește spre 30 de grade până în 10 iunie

Vremea se încălzește în toată țara până în 10 iunie, iar apoi va avea, în unele zone, o tendință de scădere ușoară, se arată în prognoza pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de ANM.

Valorile termice în Transilvania, cu mici oscilații în primele zile din interval, vor fi în creștere treptată până în jurul datei de 10 iunie, caracterizând astfel o vreme călduroasă, apoi vor avea o tendință ușoară de scădere, însă va fi în continuare mai cald decât în mod obișnuit pentru jumătatea lunii iunie. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi de 25…26 de grade la începutul intervalului și va atinge valori în jurul a 31 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, urmând să scadă spre valori de 27…28 de grade la sfârșitul perioadei de anticipație. Media temperaturilor minime se va situa în general între 12 și 16 grade, cu cele mai mari valori în nopțile din 10 – 12 iunie.


Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni indică o predominanță a vremii calde, cu o creștere treptată a temperaturilor până la valori de vară autentică în jurul datei de 10 iunie, urmată de o ușoară scădere, dar menținând un climat mai cald decât media obișnuită pentru această perioadă a anului. Este recomandat să ne pregătim pentru aceste schimbări, să ne hidratăm corespunzător și să evităm expunerea prelungită la soare în orele de vârf.

Ultima oră