echipa fdgr pentru consiliul județean: sănătate! cultură și turism!

În cadrul campaniei pentru alegerea consilierilor județeni sibieni, candidatul  Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) la funcția de președinte al Consiliului Județean, Paul Kuttesch, împreună cu echipa de consilieri propun o serie de măsuri menite să aducă îmbunătățiri semnificative în sănătate, cultură și turism. Dezvoltarea telemedicinei, inițiativele culturale, sportive și turismul sustenabil sunt pilonii centrali ai acestei campanii.

Dezvoltarea Telemedicinei și Consultațiilor Virtuale

Telemedicina reprezintă un domeniu prioritar pentru echipa FDGR, care dorește să îmbunătățească accesul cetățenilor la servicii medicale de calitate. Candidații FDGR propun implementarea unor sisteme avansate de telemedicină, pentru a permite pacienților să beneficieze de consultații medicale de la distanță. Această inițiativă ar putea reduce timpul de așteptare și ar facilita accesul pacienților din zonele rurale la servicii medicale.

Consolidarea Centrelor de Excelență în Domeniul Sănătății

Un alt obiectiv al candidaților FDGR este consolidarea centrelor de excelență în sănătate din județul Sibiu. Aceste centre vor oferi servicii medicale de înaltă calitate și vor deveni puncte de referință pentru îngrijirea medicală în diverse specializări.

Sănătate prin sport. Înființarea unor ligi județene

Integrarea sportului în viața cotidiană a comunității este esențială pentru sănătatea publică. FDGR propune dezvoltarea infrastructurii sportive, inclusiv a unei rețele extinse de piste pentru biciclete, interjudețene, combinată cu organizarea de evenimente sportive locale și regionale și o promovare adecvată a activităților sportive pentru toată lumea. Înființarea unor ligi județene și turnee sportive pentru diverse sporturi va încuraja participarea activă a tinerilor și adulților la activități sportive ce vor îmbunătăți starea generală de sănătate.

Dezvoltare economică prin cultură

Un concept ce își găsește locul între propunerile pe care echipa FDGR le face sibienilor înaintea alegerilor din data de 9 iunie. Una dintre propunerile-cheie în programul politic și administrativ al formațiunii pentru următorii patru ani este înființarea unui festival compus dintr-o serie de concerte județene în Sibiu, într-un mod inspirat de evenimentul din Marburg, Germania. Această inițiativă urmărește revitalizarea și promovarea culturii locale și internaționale în regiune, oferind o platformă pentru artiștii locali și internaționali să își împărtășească talentul și să creeze conexiuni cu comunitățile locale.

Scopul principal al proiectului este promovarea diversității culturale și muzicale în județul Sibiu. „Am participat de mai multe ori la evenimentele ce au loc la Marburg. Sentimentul apartenenței la o comunitate muzicală internațională m-a impresionat cel mai mult aici iar ideea replicării acestei serii de concerte în județul Sibiu mi se pare extrem de potrivită, având în vedere renumele și statutul Sibiului pe piața internațională a evenimentelor culturale”, spune Romulus Cipariu, inițiatorul acestei idei și candidat FDGR la funcția de consilier județean.

echipa fdgr pentru consiliul județean: sănătate! cultură și turism!

Programul concertelor va fi stabilit în mod regulat, pentru a crea o așteptare constantă în rândul publicului. Fiecare concert poate avea o tematică sau un gen muzical specific, pentru a oferi varietate publicului. „Cred că județul Sibiu trebuie să ajungă din urmă efervescența culturală a municipiului din ultimii 15 ani. Diversitatea etnică a acestui județ oferă posibilități nelimitate de a crea prin cultură o comunitate unită în jurul potențialului economic și turistic pe care îl avem”, spune Paul Kuttesch, candidatul FDGR la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu

Beneficiile acestui proiect sunt multiple și includ dezvoltarea economică prin atragerea de turiști și crearea de oportunități pentru industria ospitalității locale, precum și consolidarea brandului cultural al regiunii. Prin organizarea unei serii de concerte inspirate de evenimentul din Marburg, județul Sibiu poate să își consolideze poziția ca un centru cultural vibrant și să contribuie la promovarea diversității și a coeziunii sociale în comunitatea sa.

Publicat la Comanda Forumului Democrat al Germanilor din România – organizația județeană Sibiu, cod AEP 23240044

echipa fdgr pentru consiliul județean: sănătate! cultură și turism!

Ultima oră