trei români dați dispăruți în urma inundațiilor din italia din zona veneto

Trei tineri de origine română, un băiat şi două fete, sunt daţi dispăruţi din cauza ploilor abundente care au lovit regiunea Veneto, conform La Repubblica. Aceștia au fost luaţi de apele râului Natisone, care a ieşit din matcă.

Cu puţin timp înainte, tinerii au cerut ajutor prin telefon, deoarece se aflau pe o mică insulă, iar apa creştea rapid. MAE a precizat, la solicitarea News.ro, că reprezentanţii oficiului consular au întreprins demersuri de urgenţă pentru obţinerea unor informaţii oficiale, dar autorităţile italiene nu au confirmat încă cetăţenia celor dispăruţi. Operaţiunile de căutare şi procedurile de identificare sunt în desfăşurare.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Trieste, s-a autosesizat în urma apariţiei în mass-media italiană a informaţiilor privind dispariţia a trei persoane, posibil cetăţeni români, în apele râului Natisone, regiunea Friuli Venezia Giulia din Republica Italiană, în contextul inundaţiilor provocate de precipitaţiile abundente din ultima perioadă. Reprezentanţii oficiului consular au întreprins demersuri de urgenţă pe lângă autorităţile italiene competente pentru obţinerea unor informaţii oficiale privind cetăţenia şi identitatea persoanelor dispărute”, a transmis MAE.

Cei trei tineri sunt o fată de 20 de ani, rezidentă în Campoformido (Udine), născută la Colleferro (Roma); o altă fată de 23 de ani, venită din România cu trei zile înainte pentru a-şi vizita părinţii din Udine; și un băiat de 25 de ani, care locuieşte în Austria, dar are domiciliul în Udine, notează News.ro.

YouTube video

Ultima oră