Mihai Butean a semnat cu o echipă din străinătate după ce a refuzat să mai continue la FC Hermannstadt

După ce s-a despărțit în această vară de FC Hermannstadt, fundașul dreapta Mihai Butean a semnat pentru trei ani cu sârbii de la Vojvodina Novi Sad. 

Așa cum a anunțat la plecarea de la Sibiu, Mihai Butean (27 ani) a mers în străinătate și a semnat cu sârbii de la Vojvodina Novi Sad, echipă care va juca în preliminariile Europa League. Fundașul dreapta a cerut și a obținut rezilierea ultimei luni de contract cu FC Hermannstadt, pentru a se putea pregăti alături de sârbi.

Sâmbătă, Mihai Butean a fost anunțat oficial pe paginile de oficializare ale echipei Vojvodina Novi Sad.

”Sunt fericit că fac parte din echipa Vojodina, este o provocare pentru mine, dar voi face tot ce e posibil să ne atingem obiectivele. Sunt convins că lucrurile vor merge bine și am o mare dorință să câștig trofee cu Vojvodina și să sărbătoresc alături de fanii acestui mare club” a spus Butean la  prezentarea oficială. 

FC Hermannstadt a încercat din iarnă să îl determine pe jucător să semneze prelungirea, dar nu a ajuns la un acord, mai ales că Vojvodina începuse și ea discuțiile. U Cluj îl ofertase și ea pe fundașul dreapta.

”Prima mea opțiune este să plec în străinătate, asta am transmis și celor de la Sibiu, că vreau să folosesc oportunitatea aceasta ca să plec afară. Trebuie să am și ceva șansă, să am oferta potrivită pentru mine, momentan nu am nimic concret, echipele din străinătate mai au meciuri de jucat și eu aștept să văd ce se întâmplă. Nu cred că mai rămân la Sibiu, am anunțat deja conducerea clubului, eu sunt optimist că va veni oferta potrivită, obiectivul meu e să joc în străinătate. Am lăsat loc de ”bună ziua” la Sibiu, nu sunt genul care să spun că niciodată nu mă voi întoarce” a anunțat Mihai Butean în momentul plecării de pe malul Cibinului.

CITEȘTE ȘI: Mihai Butean pleacă din vară de la FC Hermannstadt și merge în străinătate

Mihai a jucat în toate cele 38 de partide în Superliga ale sibienilor în acest sezon, dar și în două meciuri de cupă. Fundașul dreapta este la Sibiu din vara anului 2022, fiind adus liber de contract de la CFR Cluj, iar în iarnă FC Hermannstadt a refuzat să îl vândă, deși a avut pe masă ofertă de transfer.

În cariera sa, Mihai a mai evoluat la U Cluj, Astra Giurgiu, Academica Clinceni, Gaz Metan Mediaș și CFR Cluj.

Mihai Butean a semnat cu o echipă din străinătate după ce a refuzat să mai continue la FC Hermannstadt

 

Ultima oră