candidat la primăria șelimbăr obligat de bej sibiu să șteargă mai multe postări pentru propagandă electorală falsă

Biroul Electoral Județean Sibiu a dispus vineri printr-o decizie definitivă ca Dan Maricuța, candidat la primăria Șelimbăr, să îndepărteze două materiale de propagandă electorală postate pe Facebook, pentru că răspândește informații care nu respectă condițiile prevăzute de lege.

Decizia BEJ Sibiu se referă la două postări în care Dan Maricuța, candidat la primăria Șelimbăr, afirmă că el deja este câștigător al alegerilor conform unor sondaje care arată că ”voi câștiga alegerile cu 72 %”.

Cel care în urmă aproape 10 ani a demisionat din funcția de primar datorită unor dosare penale pe numele său și în urma unui scandal de corupție în care la vremea respectivă prejudiciul estimat era de peste 110 milioane euro, trebuie să îndepărteze postările la care Biroul Electoral Județean Sibiu face referire.
CITIȚI ȘI: Daniel Maricuța și alte 12 persoane trimise în judecată în cel mai mare dosar infracțional din Sibiu – Prejudiciu de peste 114 milioane euro

Reclamația a fost făcută de un reprezentat al PNL Șelimbăr și a fost analizată vineri de BEJ.
”Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 34 din Sibiu reține că materialele postate (..) au conținut electoral care nu respectă condițiile prevăzute de articolul 36, alin. 3 lit. 3 din legea 334/2006 (..) deoarece reprezintă un material de propagandă electorală care se referă în mod direct la un candidat clar identificat și la câștigarea alegerilor de primar de către acesta cu 72 %”, se arată în hotărârea de vineri a Biroului Electoral Județean Sibiu.

candidat la primăria șelimbăr obligat de bej sibiu să șteargă mai multe postări pentru propagandă electorală falsă
Sursa captura: Postare publica Dan Maricuta / Facebook

”Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 34 dispune înlăturarea materialului postat pe paginile publice”, se mai stipulează în decizia BEJ Sibiu.candidat la primăria șelimbăr obligat de bej sibiu să șteargă mai multe postări pentru propagandă electorală falsă

VEZI AICI DECIZIA COMPLETĂ LUATĂ DE BEJ SIBIU

Există precedent și la Sibiu
Decizia de vineri nu este prima care dispune astfel de lucruri. Reamintim că luna trecută, Cristian Marinescu, candidat pentru funcția de primar al municipiului Sibiu din partea Partidului Patrioților (PP), a fost notificat de Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 al Municipiului (BEM) Sibiu să șteargă de pe platforma TikTok un material video în care ar fi dezinformat alegătorii. (Detalii AICI)

Ultima oră