renovarea prefecturii din sibiu va dura peste 2 ani, timp în care angajații vor fi mutați în alt sediu
foto: arhivă

Palatul Administrativ al Prefecturii județului Sibiu va intra într-un amplu proces de reabilitare care va dura mai bine de doi ani, timp în care activitatea instituției va fi mutată într-un alt spațiu. Lucrările propuse, respectiv construcții și dotări, costă 57,3 milioane de lei. 

Sediul Prefecturii de pe strada Andrei Șaguna din Sibiu va intra într-un proces de reabilitare, eficientizare energetică și reamenajarea a spațiilor interioare. Investiția, care are o valoare de 57,3 milioane de lei, realizată prin CNI, cuprinde construcții montaj și dotări. 

Fațadele clădirii, formată din subsol, parter, etaj și mansardă, vor fi reabilitate și se va interveni pentru eficientizarea energetică a imobilului. 

În ceea ce privește reamenajarea spațiilor interioare, se va lucra pe fiecare nivel în parte. La subsol se propune realizarea unei săli de examinare, destinată unui număr de 28 de persoane, plus supraveghetorii. Accesul în această zonă se va realiza printr-un lift propus, dintr-un hol de acces. Tot la subsol se propune reconfigurarea arhivelor pentru eficientizarea spațiilor de depozitare și realizarea unui acces nou din subsol spre curtea interioară pentru respectarea distanțelor maxime de evacuare conform ISU. 

La nivelul parterului se va interveni la nivelul scărilor de acces din curtea interioară, care vor fi refăcute, fiind amplasată și o rampă destinată persoanelor cu dizabilități. Scările aflate pe domeniul public, la intrarea în instituție, vor fi și ele refăcute. „Se propune amplasarea a unui număr de 2 lifturi, unul de la subsol până la mansardă și al doilea lift de la parter până la mansardă. În zona de acces situată între cele două servicii publice comunitare se vor realiza toalete pentru cetățeni. Se propune reconfigurarea accesului în zonele ghișeelor pentru eficientizarea spațiului folosit și optimizarea fluxurilor de munca prin diverse amenajări în cadrul birourilor, arhivei și holului de acces”, au transmis reprezentanții Prefecturii într-un răspuns pentru Ora de Sibiu. 

La etaj vor fi amenajate birouri și vor fi desființate toate tâmplăriile și pereții despărțitori de pe holuri care stau în calea căilor de evacuare. 

Podul clădirii va deveni mansardă în scopul utilizării spațiului. Soluția va avea în vedere elementele existente (lucarne) dar și propunerea de luminatoare noi instalate pentru a conferii spațiilor nou create, lumina și ventilație. Între etaj și mansardă se vor construi scări. Acolo vor exista birouri și o sală de ședință, un spațiu de depozitare și spații tehnice. 

Lucrările ar urma să fie gata în 2 ani și 4 luni: 4 luni proiectare și 2 ani execuție. Pe toată perioada execuției lucrărilor de reabilitare a imobilului, întreagă activitate a instituției va fi mutată. 

Ultima oră