festivalul internațional de teatru sibiu primește placa de onoare a ordinului meritul civil al spaniei
Foto: Dragoș Dumitru

Majestatea Sa Regele Felipe al VI-lea acordă Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) Placa de Onoare a Ordinului Meritul Civil al Spaniei, au anunţat vineri, organizatorii printr-un comunicat de presă transmis Agerpres.

„Ne bucurăm că Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu primeşte această frumoasă recunoaştere din partea Majestăţii Sale Regele Spaniei şi că Excelenţa Sa, Domnul Ambasador, va veni special pentru acest eveniment la Sibiu. În cadrul celei de-a XXXI-a ediţii a FITS, prezentăm un Sezon Spaniol deosebit de bogat, iar parteneriatul strategic cu Spania ne bucură. Rafaela Carrasco, Barcelona Flamenco Ballet, Opera Muzicală Yllana, care a avut un succes formidabil în întreaga lume, muzica spaniolă, dans aerian sau circ din Spania, toate se regăsesc în programul acestei edi?ii. De asemenea, vor fi prezente la Sibiu două mari universităţi din Spania, prezentăm spectacole lectură împreună cu Institutul Cervantes, vor fi conferinţe speciale cu Rafaela Carrasco, cu David Gutierrez, cel care conduce Barcelona Flamenco Ballet. Este un sezon uriaş!’, a declarat Constantin Chiriac, preşedintele FITS.

Distincţia va fi înmânată de către Ambasadorul Spaniei în România, José Antonio Hernández Pérez-Solórzano, în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a FITS, care se va desfăşura între 21 şi 30 iunie 2024 la Sibiu.

Ultima oră