cele 15 microbuze electrice pentru școlile din județul sibiu, livrate de o firmă din câmpina
Sursa: AS în Gorj

O firmă din Câmpina, județul Prahova, a câștigat licitația lansată de Consiliul Județean (CJ) Sibiu privind achiziționarea de microbuze școlare electrice. 

Mai multe școli din județul Sibiu vor primi microbuze electrice pentru transportul elevilor. Firma care a câștigat licitația, Aveuro International SRL, din Câmpina, județul Prahova va livra 15 microbuze, de tip 16+1 locuri. Proiectul a fost finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

„Dat fiind că școlile din mediul rural sunt mai puțin accesibile și dispun de puține variante de transport, iar școlile din mediul urban au înmatriculați elevi care nu locuiesc în apropierea unităților de învățământ, parcurgând distanțe lungi către școală, (…) se urmărește îmbunătățirea condițiilor de transport prin furnizarea de microbuze școlare verzi. Mașinile electrice joacă un rol semnificativ în reducerea impactului asupra mediului înconjurător. Cu emisii scăzute sau chiar inexistente de gaze cu efect de seră și poluare redusă a aerului, acestea contribuie la protejarea calității aerului, reducerea schimbărilor climatice și promovarea unei societăți mai durabile”, se motivează nevoia achiziționării microbuzelor. 

Microbuzele achiziționate urmează să fie alocate școlilor din următoarele UAT-uri: Rășinari, Biertan, Porumbacu de Jos, Șeica Mică, Săliște, Dumbrăveni, Avrig, Șelimbăr, Tălmaciu, Miercurea Sibiului, Cisnădie, Agnita și Copșa Mică, dar și către CSEI Dumbrăveni și CSEI Mediaș. 

Ultima oră