crocodile paradox

Cred că cu toții am visat sau visăm chestii, și poate uneori nu reușim să le facem. Dar vedem că alți oameni reușesc sau vor să facă lucruri similare cu ce ne imaginăm noi. Și atunci, normal, zicem: măi, îi susținem pe oamenii ăștia pentru că și eu am vrut sau și eu vreau la rândul meu să fac ceva nebunesc, ceva care să mă scoată din starea de confort. Cumva există o ciclicitate și o reciprocitate. Am observat de-a lungul timpului că așa se întâmplă. În momentul în care dai fără să aștepți nimic, vine înapoi. Chiar vine”, spune Claudiu Fălămaș, unul dintre membrii formației Crocodile Paradox.

YouTube video

ajutați crocodilul să treacă oceanul! trupa sibiană crocodile paradox apelează la sibieni pentru a ajunge în canada

Trupa sibiană de muzică electronică și rock va traversa în luna iulie oceanul, pentru a participa la un festival de circ în statul canadian New Burnswick. Pentru a-și asigura finanțarea necesară expediției, artiștii fac un apel la comunitatea locală, care îi poate susține în campania lor de strângere de fonduri, intitulată „Ajutați crocodilul să treacă oceanul”.

Evenimentul la care sibienii vor să participe se numește Festival de cirque Nomade și invită sub cupola sa artiști de circ, dansatori și oameni de teatru. Artiștii din Sibiu vor realiza o coproducție cu o trupă canadiană de acrobați-gimnaști, alături de care plănuiesc să exerseze vreme de șase zile înainte de festival.

Cine este Crocodile Paradox?


Crocodile Paradox este o trupă tânără de muzică alternativă, care oferă un melanj de muzică electronică și rock, la care se adaugă elemente din sfera performance-ului. Astfel, Andrei (chitară bas, keyboard), Claudiu (chitară acustică și voce) și Alex (percuție) poartă pe scenă o costumație care evocă o imagistică legată de crocodili și universul lor acvatic. De curând au perfectat o formulă care include și elemente de coregrafie în spectacol, asigurate de o trupă de dansatoare. În turneul canadian vor pleca însă doar cei trei instrumentiști și sunetistul lor.

ajutați crocodilul să treacă oceanul! trupa sibiană crocodile paradox apelează la sibieni pentru a ajunge în canada
Crocodile Paradox

„Am strâns în jur de 9000 de lei și am reușit să acoperim o parte din costurile biletelor. Campania este încă deschisă, deci cine dorește poate dona și ne poate ajuta să ajungem la suma necesară. Am avea nevoie de cel puțin încă pe atât”, explică Andrei Crețu.

Momentan, Crocodile Paradox mai are aranjat încă un concert în Canada, la un alt festival în afară de Festivalul de circ nomad, și, având în vedere că fac efortul de a  traversa Atlanticul, sunt în căutare de alte locuri în care să mai concerteze. „Aș zice că la modul ideal am avea nevoie de și mai multă finanțare, ca să ne putem permite să facem și turul respectiv, cu mai multe reprezentații”, completează Claudiu Fălămaș.

Artiștii vor pleca în Canada în 14 iulie, în timp ce festivalul se va desfășura între 19 și 21 iulie. Trupa mai are încă două concerte în Sibiu până la plecare, în mai-iunie, și se află în căutarea altor locuri în care să concerteze, „poate prin Timișoara, poate Brașov”, spun ei.

ajutați crocodilul să treacă oceanul! trupa sibiană crocodile paradox apelează la sibieni pentru a ajunge în canada

De ce să contribuim?

Am vrut să stabilim și de ce cred ei că i-ar ajuta oamenii să-și poată împlini visul de a pleca la festival și am primit răspunsuri interesante, care reflectă o viziune pozitivă asupra apartenenței la comunitatea sibiană.

„Vrem să aducem o experiență inedită ascultătorilor. Totodată, prin faptul că am fost invitați într-un alt continent,(…) deja e foarte fain să spunem că reprezentăm o anumită entitate, o anumită comunitate. Sibiul este homebase-ul nostru. Cumva punem Sibiul pe harta muzicii alternative. Sigur că sunt mai multe proiecte muzicale în Sibiu, cu un oarecare succes, dar noi vrem să fim o altă identitate care atrage cumva atenția spre oraș”, spune Andrei.

„Dacă eu m-aș pune în situația oamenilor care ar vrea să susțină un proiect sau o idee de genul ăsta, gândul meu ar fi: ce tare că oamenii ăștia au curajul să facă chestia asta, în primul rând, și, în al doilea rând, pentru actul artistic în sine. Adică, ceea ce prezentăm noi cred că e valoros. Cine ne ascultă și cine ne urmărește chiar primește un mesaj, primește ceva autentic!”, spune Claudiu.

Anul viitor artiștii vor să-i invite pe acrobați în țară pentru un show mai „complet”, care să îmbine muzică, dans și acrobație. Dacă astrele se aliniază, Crocodile Paradox vor ajunge în formulă îmbogățită și pe scena deja faimosului festival Electric Castle de la Bonțida.

Detalii despre strângerea de fonduri

Dacă doriți să ajutați formația să ajungă peste ocean, găsiți detalii aici.

Podcast

Pentru mai multe informații despre Crocodile Paradox și muzica lor, vă invităm să ascultați un podcast Ora de Sibiu, realizat la începutul acestui an.

Ultima oră