primăria sibiu investește aproape 8 milioane de lei pentru amenajarea unei noi grădinițe în gușterița

Primarul Astrid Fodor a supus aprobării Consiliului Local Sibiu în ședința din data de 28 mai indicatorii tehnico-economici pentru un nou proiect pentru extinderea infrastructurii educaționale: amenajarea unei noi grădinițe pe str. Podului, nr. 46, în cartierul Gușterița.

Transformăm un imobil existent în cartierul Gușterița, pe str. Podului, într-o grădiniță nouă, cu 58 de locuri, prin lucrări de extindere și modernizare a spațiilor. Valoarea estimată a acestei investiții este de 7,78 de milioane de lei, fonduri provenite din bugetul local. Avem deja documentația tehnică de autorizare a lucrărilor, urmând elaborarea proiectului tehnic și contractarea execuției lucrărilor de construcție.” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Lucrările necesare pentru transformarea acestei clădiri în grădiniță includ:

Extinderea corpului principal al clădirii cu aproximativ 300 de mp
Modernizarea rețelelor de utilități, inclusiv a iluminatului, cu corpuri cu consum redus de energie (LED)
Modernizarea grupurilor sanitare și instalarea de obiecte sanitare adaptate
Înlocuirea acoperișului
Schimbarea tâmplăriei
Compartimentări interioare
Termoizolarea pereților și planșeelor
Accesibilizarea clădirii pentru persoanele cu dizabilități
Instalarea unui sistem de supraveghere video și control acces, precum și a unui sistem de detecție și stingere a incendiilor

În corpul principal, la demisol se va amenaja sala de mese și grupuri sanitare, iar la parterul clădirii se vor crea 4 dormitoare, o zonă de activități, spații didactice, vestiare și grupuri sanitare, inclusiv unul pentru persoane cu dizabilități.În corpul secundar se vor amenaja spații administrative, iar în perimetru se va amenaja și o mică zonă verde și un loc de joacă pentru copii.

primăria sibiu investește aproape 8 milioane de lei pentru amenajarea unei noi grădinițe în gușterița

Ultima oră