percheziții la un constructor din sibiu cercetat pentru evaziune fiscală

Un constructor din Sibiu a fost „vizitat” de polițiștii sibieni fiind cercetat într-un dosar de evaziune fiscală. Operatorul economic este bănuit că, vreme de trei ani, a înregistrat cheltuieli fictive și a prestat servicii fără să înregistreze veniturile realizate. 

Cinci percheziții domiciliare au efectuat polițiștii sibieni în județele Sibiu și Cluj și în municipiul București.

„În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuat cinci percheziții domiciliare, în județele Sibiu (3) și Cluj (1) și în municipiul București (1), într-o cauză penală care vizează săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Prejudiciu de 400.000 lei

Un constructor este cercetat fiindcă nu și-a înregistrat veniturile realizate în urma prestării unor servicii, dar și pentru că a înregistrat cheltuieli fictive.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada 2018 – 2021, un operator economic cu sediul inițial în municipiul Sibiu și, ulterior, în municipiul București, ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli fictive cu titlul de achiziții de la mai multe societăți. De asemenea, operatorul economic ar fi prestat servicii de construcții fără a înregistra veniturile realizate. Prin aceste practici, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu 400.000 de lei”, adaugă Welter.

percheziții la un constructor din sibiu cercetat pentru evaziune fiscală

În urma acțiunii din cursul dimineții de joi, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă, telefoane mobile, documente și sume de bani.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Poliția Sectorului 6 și de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sibiu.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ultima oră