o persoană a murit după ce a fost aspirată în motorul unui avion klm pe aeroportul din amsterdam (video)
foto boardingpass.ro / Menno Swart

O persoană a decedat miercuri după ce a fost aspirată în motorul în funcțiune al unui avion de pasageri KLM, pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, conform BBC. Tragedia s-a petrecut în timp ce zborul KL1341 se pregătea să decoleze spre Billund, Danemarca, scrie Adevarul.

Compania aeriană KLM a declarat că desfășoară o anchetă și oferă sprijin pasagerilor și angajaților care au fost martori ai incidentului. De asemenea, poliția militară olandeză a început o investigație. Forța Royal Netherlands Marechaussee a adăugat, într-o postare pe X, că toți pasagerii și angajații au fost evacuați din avion, iar un purtător de cuvânt al poliției a declarat pentru Reuters că nu se știe deocamdată dacă a fost un accident sau o sinucidere.

Presa olandeză a sugerat că victima ar putea fi un angajat implicat în manevrarea avionului înainte de decolare. În imaginile obținute și difuzate de televiziunea națională olandeză NOS se observă cum serviciile de urgență înconjoară avionul de pasageri pe platforma aeroportului, unde sunt parcate aeronavele.

Potrivit rapoartelor, aeronava implicată era un avion Embraer cu rază scurtă de acțiune, utilizat de serviciul Cityhopper al KLM, care operează zboruri între destinații apropiate din Europa. „Gândurile noastre se îndreaptă către rudele [persoanei decedate] și ne pasă de pasagerii și colegii care au asistat la acest incident”, au transmis reprezentanții Aeroportului Schiphol.

„Vești teribile despre un accident fatal astăzi la Schiphol”, a comentat pe X ministrul olandez al Infrastructurii, Mark Harbers. Schiphol este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa. Săptămâna trecută, a fost în centrul atenției după ce rapperița Nicki Minaj a fost arestată acolo. Aproape 5,5 milioane de pasageri au folosit aeroportul luna trecută, conform site-ului său.

YouTube video

Ultima oră