interes crescut pentru fits, iar aproape 40 spectacole sunt “sold out”

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național Radu Stanca, anunță că 39 de spectacole din cadrul FITS sunt sold out, iar numărul biletelor vândute este semnificativ mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

În cadrul celei de-a doua conferințe de presă, Constantin Chiriac a prezentat numărul spectacolelor care vor avea loc în acest an la FITS și a amintit faptul că interesul pentru ediția de anul acesta se observă în vânzarea biletelor, 39 de spectacole fiind deja sold out.

„În clipa asta avem mai multe bilete vândute decât aveam anul trecut la începutul festivalului. Avem deja 39 de spectacole sold out. Este o împlinire fără precedent. (…) Avem în total 830 de evenimente, față de 821 câte am avut anul trecut. În mod cert, vor mai apărea 7,8, 10 pentru că întotdeauna apar noutăți, sunt convins că anunțându-și prezența Sasha Waltz și alte personalități de renume. Avem 22 de conferințe speciale, 190 de evenimente de expoziții, șapte spectacole de lectură, 22 de lansări de carte, 36 de spectacole online și outdoor 198. Este o mare bucurie că putem să dăm  atât de multe spectacole fără bilet pentru toți spectatorii. Vă reamintesc faptul că prețul biletelor a rămas același din 2019. Cel mai ieftin bilet este 30 de lei  și cel mai scump bilet este 150 de lei.  Sunt aproape 5.000 de artiști din 82 de țări”, a spus Președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și directorul Teatrului Național Radu Stanca, Constantin Chiriac.

Printre noutăţile din acest an se numără o schimbare de structură pentru Bursa de Spectacole, evenimentul asociat FITS, care reprezintă o platformă de dialog între tinerii artişti, operatorii culturali, instituţiile de spectacole şi reţelele culturale.

Ediţia din acest an va include şi un bogat sezon francez, care va celebra cei 100 de ani ai
Institutului Francez în România, precum şi un amplu sezon polonez, care va oferi o avanpremieră a Sezonului Cultural România-Polonia 2024-2025.

Ediția a 31-a a FITS se va desfășura în perioada 21-30 iunie și va oferi cu o treime mai multe spectacole decât anul precedent, cu o medie de 5 sepectacole pe zi. De asemenea anul acesta vor exista mai multe spații de spectacol în aer liber și numeroase surprize, alături de invitați de mare valoare culturală, atât naționali, cât și internaționali. Tema ediției de anul acesta este prietenia, și subliniază importanța legăturilor umane care au fundamentat evoluția Festivalului pe parcursul a 31 de ani.

Constantin Chiriac a declarat că prețurile biletelor este la fel ca în anii trecuți. În plus față de sutele de evenimente cu intrare liberă, prețurile biletelor vor fi între 30 și 150 de lei, același nivel ca în 2022, cu reduceri disponibile pentru mai multe categorii.

Citește și: Noutățile FITS 2024: Vom avea focuri de artificii eco și show cu drone inteligente. Madrigal concertează în deschiderea festivalului (foto video)

Ultima oră