desființarea trecerii de pietoni și prelungirea trotuarului pe sub podul gării, propunerea unui sibian pentru fluidizarea traficului în zonă
foto: arhivă

Un sibian a propus municipalității, în cadrul programului de bugetare participativă, desființarea unei treceri de pietoni și crearea unei zone pietonale pe sub Podul Gării ca măsură pentru fluidizarea traficului în această zonă. 

Traficul rutier în zona Podului Gării se desfășoară cu dificultate în special la orele de vârf. Un sibian propune reconfigurarea zonei prin desființarea trecerii de pietoni semaforizate aflată înaintea podului, pe bulevardul Corneliu Coposu, dar și prelungirea trotuarului pe sub pod, susținând că aceste modificări vor diminua timpii de așteptare în trafic. 

„Propun astfel modificarea străzii de lângă pod din strada cu acces auto în strada pietonală, astfel încât trotuarul de pe partea stângă de pe Bd-ul Corneliu Coposu (dinainte de pod) să continue până sub acesta, iar trecerea de pietoni care facilitează centrul comercial Promenada să fie mutată în drept cu intrarea principală a mall-ului, pe strada adiacentă de lângă pod. Prin această modificare se îmbunătățește timpul de așteptare a participanților la trafic, iar zona va fi mai sigură pentru pietoni și bicicliști. Strada care iese de sub pod (cea pe care o propun a fi pietonală), nu este foarte frecventată de mașini, iar oricum alternative de întoarcere spre centru există prin gară pe strada Uzinei”, este propunerea unui sibian, depusă în cadrul programului de bugetare participativă. 

desființarea trecerii de pietoni și prelungirea trotuarului pe sub podul gării, propunerea unui sibian pentru fluidizarea traficului în zonă

Beneficiarii principali ai acestor modificări vor fi locuitorii cartierelor Lazaret, Gușterița, Reșița și Ipas, care tranzitează zilnic zona. Costurile pentru implementarea proiectului sub estimate la 100.000 de euro.

Sibienii mai pot depune proiecte prin programul de bugetare participativă până la data de 10 iunie. 

Ultima oră